Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je weten: zo bescherm je je haar tegen de zon

Het zonnetje doet weer heerlijk haar werk maar daar komt wel bij kijken dat wij ook ons werk moeten doen. En dan hebben wij het over de juiste zonnebescherming. We weten allemaal dat we ons de hele dag door moeten insmeren met zonnebrand. Maar wist je ook dat je je haar nét zo goed moet beschermen tegen de felle stralen van de zon?

Wanneer jij de aankomende dagen de zon in gaat (wie niet?), raden wij aan lekker verder te lezen.

Haar beschermen tegen de zon

Het is in de zomer echt belangrijk dat je je haar extra verzorgt en beschermt tegen de zon. De zon kan zorgen voor droge lokken, gespleten haarpunten, een doffe kleur en pluizig haar. Niet heel prettig.

Je kunt je haar beschermen door haarproducten waar een SPF-factor in zit, aan te schaffen. Hierdoor hoef je nier meer bang te zijn voor droge lokken na een dagje tannen. Wij hebben de beste haarproducten voor je op een rij gezet.

1. Invigo Sun Protection van Wella, €18,26

Een heerlijke spray die het haar beschermt voor én na blootstelling aan UV-stralen, wind, chloor en zout. De toegevoegde PRO Vitamine B5 helpt om het haar te hydrateren na blootstelling aan de zon, terwijl Vitamine E helpt het haar te beschermen tegen beschadiging door de zon. Bovendien ruikt de beschermingsspray heerlijk naar oranje bloesem voor het ultieme zomergevoel.

Bron: Wella

2. Head & hair protection spray van Kruidvat, €7,99

Kruidvat Solait SPF30 Head & Hair Protection Spray beschermt je hoofdhuid, natuurlijk en gekleurd haar tegen verkleuring door fel zonlicht. De spray bevat een combinatie van uv-filters die een directe bescherming geven.

Bron: Kruidvat

3. Protective Hair Leave-in spray van Aveda, €26,50

Deze spray is waterbestendige UV-beschermingsmist die een onzichtbare beschermingslaag aanbrengt om het haar te beschermen tegen blootstelling aan de zon om beschadiging en uitdroging te voorkomen. En het leuke is: het is geschikt voor ieder haartype

Bron: Aveda

4. Protective Hair Dry Oil van Biolage, €16,69

Deze beschermende spray zorgt voor een afwering van UV-straling. Daarnaast zorgen ceramiden ervoor dat je haar wordt herstelt en versterkt. Uiteindelijk wordt afbreuk in je haar voorkomen en krijgt het een gezonde glans. En laat dat nou precies zijn, wat we willen.

Bron: Biolage

5. Haar-zonnebrand van Macrovita, €18,95

Deze haar zonbeschermingsspray beschermt het haar tegen schadelijke UV-stralen. Zo draagt de natuurlijke zonbeschermingsspray bij aan het behoud van de (natuurlijke) haarkleur, wordt droog haar bestreden en krijgen gespleten haarpunten geen kans. En het ruikt ook nog eens heerlijk.

Bron: Macrovita

Lees ook: Alle zonnebrillen verzamelen: we hebben de 7 mooiste exemplaren op een rij gezet