Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen tijd om je haar te föhnen? Zo krijg je alsnog het perfecte kapsel

Soms is er ‘s ochtends tijd te kort om je haar te föhnen. Je make-up perfectioneren nam meer tijd in beslag of je kon maar niet uit bed komen. Hoe dan ook, dat wordt met nat haar de deur uit. Hoe zorg je dan dat het vervolgens alsnog geheel fabuleus zit?

In drie stappen je haar perfectioneren zonder het te föhnen.

Stap 1: scrunch je haar droog

Maak je haren zo droog mogelijk met je handdoek. Hoe meer water eruit is hoe beter. Zo droogt het sneller en op deze manier geeft het je haar ook meteen meer volume.

Psst, deel deze tips met Pinterest.

Tip: scrunch je haar droog door op je kop te hangen en met een handdoek in je haar te ‘knijpen’. Zo breng je direct wat krullen in je haardos.

Stap 2: kam het door

De kans op klitten is op deze manier wel groter, dus ga een keer met een grove kam door je haren. Laat het wel bij één keer, want je wil de natuurlijke structuur van je haar behouden. Of nog beter: kam je haar door in de douche als je conditioner of masker nog in je haar zit. Kies overigens wel een borstel uit die bij jou haartype past om de kans op haarbreuk te voorkomen.

Stap 3: gebruik crème of olie

Kneed een crème in je haar gemaakt voor krullen. Ook al heb je ze niet, dit zijn vaak producten die speciaal gemaakt zijn voor het natuurlijk op laten drogen van je haar. Andere stylingsproducten zijn juist vaak ingesteld op de hitte van je föhn.

Heb je echt stijl haar en wil je dit vooral zo houden? Laat de crème dan zitten en ga voor een klein beetje olie die je in je punten smeert.

Resultaat? Een perfecte naturel coupe.