Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 27 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

7 gedragsveranderingen waardoor je weet dat je lover liegt zonder het te hoeven vragen

Om erachter te komen of iemand liegt kan je heel vaak vertrouwen op je intuïtie. Maar om daar volledig op te gaan vertrouwen is best lastig. Vaak heb je voor jezelf bewijs nodig om het echt te geloven. Als je denkt dat je lover tegen je liegt, wil je dat zeker weten voordat je hem/haar gaat confronteren. Dít zijn 7 gedragsveranderingen waar je op kunt letten om erachter te komen of je lover liegt, zonder hem/haar te hoeven vragen of te confronteren.

Wees objectief en vertrouw op je eigen gevoel.

Liegen

Eén van de grootste angsten van daten is dat iemand niet oprecht is. Als diegene tegen je liegt voel je je bedrogen en is je vertrouwen aangetast. Het is helemaal niet gek als je hier bang voor bent als je een nieuw iemand ontmoet. Natuurlijk kan je altijd aan je lover vragen wat er aan de hand is, maar dit kan wantrouwig overkomen. Daarnaast weet je nooit of je een oprecht antwoord krijgt.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Liegen hoeft aan de andere kant niet altijd slecht te zijn, het kan ook draaien om een verassing of cadeautje voor jouw. Ga dus niet altijd meteen van het ergste uit. Om er zeker van te zijn dat je lover tegen je liegt kan je het beste een stap achteruit doen en de situatie van een afstandje te bekijken. Dit kan je opvallen:

1. Er klopt iets gewoon niet

Als je achter een probleem of miscommunicatie komt kan dat gebeuren. Maar als dit té vaak voorkomt kan je bij jezelf bedenken dat hij/zij waarschijnlijk liegt. Als je er daarnaast ook achter komt dat je deze ‘problemen’ probeert recht te praten, moet er een belletje gaan rinkelen.

2. Hij/zij is niet aanwezig

Een teken van liegen kan ook zijn als een persoon opeens heel moeilijk te bereiken is. Als je dus denkt dat je partner iets verbergt én je kunt hem/haar daarnaast ook moeilijk bereiken, dan kan het goed zijn dat hij/zij aan het liegen is en iets verborgen houdt.

3. Er veranderen opeens allemaal dingen

Stel je voor je bent al een tijdje aan het daten en hebt samen een structuur opgebouwd en deze wordt van de ene op de andere dag helemaal opgegooid door je partner. Dit is verdacht, toch?! Liegen ligt dan voor de hand …

4. Hij/zij schiet in de defensie

Een ander duidelijk voorbeeld van als iemand liegt is als hij/zij meteen een comeback heeft. Als je hem/haar vraagt iets uit te leggen of duidelijk te maken kan diegene boos worden of agressief reageren. Dit kan een duidelijk tegen zijn voor liegen.

5. Jij wordt verdacht van liegen

Ja, snap je het nog? Dit is een beetje omgekeerde wereld, maar komt wel regelmatig voor. Als jij sterkte twijfels hebt over of iemand liegt kan het zijn dat hij/zij de opmerking terugspeelt en jouw verdenkt van liegen. Dit klinkt misschien gek, maar let maar eens op. Hier trappen we niet in.

6. Als hij/zij bepaalt met wie je mag praten en wie niet

Op deze manier probeert je lover natuurlijk zijn/haar geheim te beschermen. Dit is wel een hele duidelijke aanwijzing waaruit je kan vaststellen dat het draait om liegen.

7. Vertrouw op je intuïtie liegen kan je vaak aanvoelen

Sommige mensen hebben een hele sterke intuïtie, je ziet het veel terug bij mensen met bepaalde sterrenbeelden. Het kan zijn dat je gevoel wordt beïnvloed door alles om je heen, maar soms kan je er echt wel op vertrouwen. Als je intuïtie je dus vertelt dat het draait om liegen kan je daar best vanuit gaan.

Lees ook: Wow – Zóveel mensen liegen er op hun cv, blijkt uit onderzoek