Emma Toussain
Emma Toussain Haar 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Z贸 vaak moet jij je haarborstel schoonmaken

Wanneer was de laatste keer dat jij jouw haarborstel hebt schoongemaakt? En nee, dan bedoelen we niet alleen het haar verwijderen. Nog nooit? Nou, dan ben je gelukkig niet de enige. Toch zit zo鈥檔 borstel vol bacteri毛n en zou het goed zijn voor jou en je haar als je 鈥榤 af en toe wast.

Wij vertellen je er meer over.

Haarborstel

Uit een onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat haarborstels een van de ergste broedplaatsen van bacteri毛n zijn. Zelfs nog de gootsteen of het voerbakje van je lieve viervoeter. In de gemiddelde haarborstel zitten er ongeveer 3500 koloni毛n van bacteri毛n (bah) en deze bestaan voornamelijk uit dode huidcellen en haarproducten.

Veel mensen denken dat je een haarborstel niet per s茅 hoeft schoon te maken (of hebben hier 眉berhaupt nog nooit over nagedacht) en halen af en toe alleen het oude haar uit de borstel.

Vieze stijl- of krultang? Zo maak je je haartools schoon

Toch is het erg belangrijk dat je dit wel doet. Als je je borstel nooit schoonmaakt dan verspreid je dus eigenlijk elke dag deze bacteri毛n over je misschien wel net gewassen haar. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Zo wordt het snel vies en vettig.

Hoe moet je zo鈥檔 borstel dan schoonmaken en hoe vaak?

1. Verwijder het losse haar zo鈥檔 2 tot 3 keer per week.
2. Leg je borstel in warm water en doe er een klein beetje milde shampoo bij. Dit doe je eens in de twee weken. Als je lang haar hebt, kan je dit vaker doen.
3. Laat de borstel zo鈥檔 20 minuten in warm water liggen en spoel hem daarna goed af. Op deze manier verwijder je al de oude haarproducten en is hij weer klaar voor gebruik.

Een fijn klusje voor op de zondagavond! Zo kom jij de week wel weer door en je haar blijft dus een stuk schoner. Graag gedaan!

Wanneer het hoog tijd is om je haarborstel te vervangen (ja, dat is nodig)