Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vieze stijl- of krultang? Zo maak je je haartools schoon

Je stijl- en krultang zijn je redders in nood tijdens een bad hairday. We gebruiken ze allemaal (soms te vaak) om het kapsel te creëren dat we willen. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je deze haartools schoonmaken ook heel belangrijk is? Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe beter jij ze onderhoudt, hoe beter zij hun werk doen op jouw haar.

Je haartools schoonmaken

Het is niet het eerste waar je aan denkt tijdens je grote maandelijkse schoonmaakklus, maar je haartools hebben soms ook een reinigingsbeurt nodig. En nee, nu hoef je niet met water en zeep aan de slag te gaan want het blijft een elektrisch apparaat.

Hoe dan wél je haartools schoonmaken? Wacht in eerste instantie natuurlijk altijd tot je stijl- of krultang helemaal afgekoeld is. Je wil niet je vingers branden en eindigen met een blaar. Haal daarnaast ook altijd de stekker uit het stopcontact, want de ‘Home Alone’ elektrische punk-look is toch niet heel charmant.

Poetsen

Wat je het beste kunst doen, is een doekje of wattenschijfje pakken en daar ontsmettingsalcohol op doen. Wrijf hiermee over de platen en randen van je stijl- of krultang tot het vuil weg is (je weet wel, die vieze bruinige vette randjes. En ja, dat komt van je haar).

Gebruik vooral geen chemische schoonmaakmiddelen, zeep of schuursponsjes. Vooral keramische platen kunnen daar niet tegen en dit kan de kwaliteit van je apparaat verpesten. En dat willen we natuurlijk niet, die haartools zijn al duur genoeg.

Haarborstel

Mocht je nu in de schoonmaak-mood zijn, vergeet je haarborstel niet af en toe aan te pakken. Spoel hem af warm water en shampoo, of laat de borstel even weten in een sopje hiervan. Heb je een houten haarborstel? Kijk dan of je alleen het kussentje kunt laten weken. Hout kan namelijk niet zo goed tegen water.

Lees ook: dít zegt de kleur van je tong over je gezondheid