Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

4x makkelijke huidverzorgingstips voor een donkere huid

Voor iemand met een donkere huid is het lang niet zo makkelijk om huidverzorgingsproducten te scoren. En dat niet alleen, er bestaan ook veel misopvattingen over huidverzorging voor een donkere huid. Zo wordt er beweerd dat agressievere producten beter zijn voor een donkere huid, terwijl juist het tegenovergestelde waar is. Je begrijpt, een rijtje met wat makkelijke tips voor een donkere huid is welkom.

En laten we daar nou net voor hebben gezorgd.

Huidverzorging donkere huid

Laten we bij het begin beginnen. Heeft een blanke huid – en dan niet alleen qua kleur – andere huidverzorging nodig dan een donkere huid? Het antwoord is ja. Een donkere huid heeft over het algemeen grotere poriën, wat ook zorgt voor meer talgafscheiding en dat kan weer resulteren in een vette huid.

Daarnaast is de bovenste huidlaag van de gekleurde huid over het algemeen beter bestand tegen wrijving. Dat heeft alles te maken met het feit dat de gekleurde huid bestaat uit meer lagen dode huidcellen bestaat én een grotere binding heeft (dan bij een witte huid) tussen de huidcellen. Dat betekent dus niet dat je maar voor agressievere huidverzorgingsproducten moet gaan. Déze tips heb je gegarandeerd iets aan:

1. Kies voor een milde, zachte gezichtsreiniger

In tegenstelling tot wat verschillende mensen denken, kan je het beste gaan voor zachte, milde producten. Kies liever gezichtsreinigers die zijn samengesteld voor een droge huid, zoals een micellair water.

2. SPF, altijd

Een donkere huid bevat meer pigment (melanine) dan een lichte huid. Pigment beschermt de huid tegen uv-straling. Dat wil alleen niet zeggen dat donkere mensen niet kunnen verbranden, of vatbaar kunnen zijn voor andere zonneschade zoals fijne lijntjes, vroegtijdige veroudering en hyperpigmentatie.

3. Overdrijf niet met exfoliëren

Exfoliëren is goed voor je huid, zo worden dode huidcellen verwijderd. Hoeveel keer je dat per week kan doen, hangt af van je huid. Een donkere huid is over het algemeen gevoel voor exfolianten, dus houdt daar rekening mee en kies voor een zachte, voedende variant.

4. Doe je research

Misschien is de belangrijkste tip die hier tussen staat wel dat je je research moet doen. Lees tussen recensies bij producten of je daar meer informatie kan vinden, volg op social media beauty influencers van kleur en check eens wat hun favoriete producten zijn. Je kan natuurlijk ook gaan shoppen bij black owned beautymerken, niet alleen om bij te dragen aan meer diversiteit in de beautywereld, maar ook om te zorgen dat je producten krijgt die zijn gemaakt met jouw huidskleur in gedachten.

Dan nog iets: deze 3 mythes moet je niet geloven over een tattoo op een donkere huid.