Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty en Style 19 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Als je deze tips volgt blijft je haarkleur langer mooi in de zomer en hoef je nog lang niet naar de kapper

Het is helaas een feit: je geverfde lokken lang mooi houden is een hele klus. Zeker in de zomer verkleurt je haar mega snel wat natuurlijk heel zonde is. Dankzij deze tips houd je je haarkleur langer mooi, ook tijdens de zonnige zomerdagen.

Hoewel het zonnetje heerlijk is en we er volop van genieten, verandert de zon je haarkleur ook al snel. Soms is dat iets positiefs, maar vaak is het voor geverfde lokken funest.

Je haarkleur langer mooi houden

Heb je een paar weken na je laatste bezoekje aan de kapper alweer de behoefte om hem of haar weer te bellen? Dan is de kans heel groot dat je niet zo goed zorgt voor je geverfde haar. “Het is een wisselwerking. Als klanten niet goed voor hun haren zorgen thuis, kan ik in de salon niet goed mijn werk doen,” vertelt celebrity kapper Matt Rez. Dus hoe krijg je het dan voor elkaar dat je haren gezond en verzorgd blijven tussen verfbeurten in?

1. Houd rekening met hoe je haar verandert

Wanneer je net een bezoekje aan de kapper hebt gebracht, zit je haar perfect. De kleur is precies goed, het glimt nog zo mooi door alle producten en het voelt heerlijk aan. Maar na twee kleine weekjes, neemt de glans alweer af en begint de kleur heel iets vager te worden. Na vier weken zie je vaak al een beetje van je aanzet en verdwijnt nog meer van de glans en kleur.

Dat is natuurlijk super vervelend, maar als je van tevoren weet dat je haar zo snel verandert kan je hier rekening mee houden. Zet de kleur misschien iets donkerder of lichter in, zodat het minder erg is als het na een paar weken een beetje vervaagt. Liever twee weekjes een intense kleur dan na twee weken een doffe kleur, toch?

2. De juiste producten

Het gebruiken van de juiste producten is daarnaast ook essentieel als je je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk wil behouden. “Een goede regel is om te zoeken naar producten zonder sulfaten en siliconen. Sulfaten drogen je haar namelijk uit en siliconen kunnen ervoor zorgen dat je haar afbreekt,” vertelt Matt.

3. Was je haren niet te vaak

Misschien ben je hier al van op de hoogte, maar het blijft een mega belangrijk punt om te noemen. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller de kleur natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Hoe vaak je je haren moet wassen ligt aan je levensstijl en haartype, maar je kan het wel trainen. Idealiter was je je haren één tot drie keer per week. Matt vertelt: “Als je echt elke dag je haren moet wassen, zorg er dan voor dat je investeert in hydraterende producten. Die producten maken de natuurlijke oliën die je door het wassen verliest, weer sterker.”

4. Gebruik goede conditioner

Als je haar droog en beschadigd is, houdt het kleur minder lang vast dan wanneer het goed gehydrateerd is. Zonder de juiste hydraterende producten en behandelingen verdwijnt de kleur dus sneller. Een goed masker eens per week is dus geen overbodige luxe.

5. Zo min mogelijk hitte

Volgens Matt is hitte en gebrek aan hittebescherming al helemaal funest voor je haarkleur. Hij zegt: “Het regelmatig gebruiken van stijltangen, föhns en krultangen zorgen ervoor dat je kleur al heel snel vervaagd.” Als je dan per se hitte moet gebruiken voor je haar, zorg er dan voor dat je de juiste beschermende producten gebruikt.

Vogue