Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 14 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Hallo strakke huid: Dit is wat je écht kunt doen tegen je cellulite

Cellulite, vaak celullitis genoemd, bijna iedereen heeft het en bijna niemand is er blij mee. Terwijl het eigenlijk heel normaal is. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen.
Er is een hoop slecht nieuws te vinden over cellulite. Namelijk dat het genetisch bepaald is. Dat je hormonen een duit in het zakje doen. En dat het vooral gaat om een te dunne en te slappe bindweefsellaag. En het allerslechtste nieuws is nog wel, dat er niet eens heel veel onderzoek naar is gedaan, dus dat de meningen over de oorzaak uiteen lopen.

Volgens Jetske Ultee, onderzoekarts in de cosmetische dermatologie, is het het waarschijnlijkst dat de cellulite ontstaat doordat de bindweefsellaag in de huid te dun is. Klompjes vetweefsel puilen dan door de slappe en dunne bindweefsellaag van de huid heen, schrijft ze op haar website. En daarom zetten we de dingen die je kunt doen tegen cellulite voor je op een rijtje.

Sporten

En dan vooral oefeningen voor je benen, dijen en billen. Want bewegen is goed voor de bloedcirculatie, wat je huid een oppepper kan geven. Én je versterkt je spierweefsels, waardoor de bobbelige cellulite minder zichtbaar wordt. Tja, je zult met je billen uit de stoel moeten komen.

Afvallen

Maar dan wel in combinatie met sporten. Het is eigenlijk simpel: als je minder vet hebt, heb je ook minder vetklopjes die door het verslapte bindweefsel naar buiten worden gedrukt. Toch is afvallen alleen niet genoeg. Er zijn namelijk ook tal van super slanke ladies met een sinaasappelhuid. Pas daarom niet alleen je voeding aan als je wilt afvallen, maar werk jezelf ook in het zweet.

Vermijd zout

Zout kan er namelijk voor zorgen dat je vetcellen opzwellen. En daardoor wordt je cellulite zichtbaarder.

Versterk je bindweefsel

Er zijn speciale bindweefselmassages om je bindweefsel te versterken. Maar je kunt ook via je voeding je huid verbeteren. Om sterk bindweefsel te krijgen heb je onder andere magnesium, mangaan, vitamine B2, C en zwavel nodig. En, dit zal je misschien verbazen: ook vet. Wat kun je dan hte beste eten? Bottenbouillon, vis voor Omega-3-vetzuren, Arisjok, Broccoli, eieren en noten en zaden.

Stralen in je bikini gegarandeerd.

LEES OOK: Vergeet squats: Zo krijg je echt die strakke, ronde billen waar je van droomt