Redactie
Redactie Love & Seks 23 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Wat de manier waarop je vriend(in) je hand vasthoudt zegt over jullie relatie

Elkaars hand vasthouden. Het is iets kleins, maar tegelijkertijd betekent het ook zo veel voor jullie relatie. Als vrouw wil je vaak zekerheid in een relatie, maar zijn we soms toch bang om het hem of haar direct te vragen. Gelukkig kom je er ook achter op de manier hoe je partner jouw hand vasthoudt.

Niets is fijner dan buiten lopen en de hand van je partner vast te hebben. De bevestiging dat hij of zij jou graag aan de buitenwereld laat zien doet jou én jouw relatie extra goed.

Hoe je partner jouw hand vasthoudt zeg dit over jullie relatie

Er zijn natuurlijk veel verschillende manier om elkaars hand vast te houden. Of je partner je nou stevig vasthoudt of juist losjes. Iedere manier van vasthouden zegt iets anders over jullie relatie.

Ze houden je hand vast met de vingers losjes in elkaar gevlochten

Het ziet er misschien uit als een niet zo bijzondere manier van vast houden, maar het is eigenlijk best wel lief. Jouw partner laat zien dat hij of zij je, in bijvoorbeeld sociale gelegenheden, toch graag op een subtiele manier vast wil houden. Met andere woorden: je partner wil graag aan iedereen laten zien dat je van hem of haar bent.

Elkaars handen aanraken terwijl jullie lopen

Hij of zij houdt misschien niet echt je hand vast, maar het zegt toch wat over jullie relatie. Deze aanraking is namelijk een kleine manier om te flirten. Het is een mix van een klein beetje pesten, maar ook een klein beetje verleiden.

Wanneer je bijvoorbeeld vrienden met iemand bent, maar toch hoopt op iets meer laat dit zien dat hij of zij ook wel hoopt dat het iets meer wordt tussen jullie. Dit geldt natuurlijk niet wanneer het maar één keer gebeurt, maar gebeurt het vaker? Dan zit je goed.

Je partner houdt je hand stevig vast

Jouw partner laat zien dat hij of zij wil domineren. Dit doet je liefde vooral in het begin van een relatie. Maar deze manier van vasthouden heeft ook nog een andere reden. Je partner wil laten voelen dat je veilig bent bij hem of haar en zegt eigenlijk: “Ik heb je.”

Je partner houdt je hand vast met beide handen

Hoe liever je vriend(in) je hand vasthoudt, hoe meer hij/zij verlangt naar verbondenheid. Wanneer je partner jouw hand dus met beide handen vasthoudt, wilt dit eigenlijk zeggen dat hij of zij het fijn vindt met je en graag bij je wil blijven. Jouw partner wil dus eigenlijk zeggen hoe leuk je bent, maar dan zonder woorden. Hoe lief?

Het laat zien dat er echt om jou gegeven wordt. Maar in tijden wanneer jij het even moeilijk hebt, wil je partner graag laten zien dat je er niet alleen voor staat en altijd voor je is.

Wanneer ze je hand vasthouden met de vingers in elkaar

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Dit betekent echt dat jullie een koppel zijn. Jullie zijn verliefd en iedereen mag het weten. Je ziet het voorbij komen bij verliefde stelletjes, maar ook bij jouw opa en oma die al 50 jaar getrouwd zijn.

Dus doet jouw partner dit, dan hoef je niet bang te zijn dat hij of zij niet serieus met je is. Geloof ons, jij bent het enige voor je vriend(in).