Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 24 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom het écht de moeite waard is om eerst te bellen met je match op een datingapp

Je kent het wel, je hebt een leuke match geswipet op een datingapp en vervolgens begint het chatten. De ene keer gaat dat wat vlotter dan de andere keer en in het gunstigste geval gaan jullie soepel over op WhatsApp. Je werkt toe naar een afspraakje maar je zou gerust nog een tussenstap kunnen nemen: bellen met je match.

Vind jij het spannend om zomaar met iemand af te spreken? Helemaal niet raar, je bent zeker niet de enige en voorzichtig zijn is altijd verstandig. Om er iets zekerder van te zijn dat jij niet te maken hebt met een catfish is het een goed idee om van te voren even te bellen met je match. Geeft je toch nét dat beetje meer zekerheid.

Bellen met je match

Probeer je bel angst even te parkeren want je gaat het écht doen. Draai dat nummertje maar: 06-1783… en de telefoon gaat over. Spannend, je gaat eindelijk de stem van je date horen. Echt geen stom idee, het is juist in elk opzicht de moeite waard om even met je match te bellen voordat jullie elkaar in RL zien.

1. Je leert de ander op een heel andere manier kennen

We komen allemaal zo vlot over op een datingapp maar dat is niet altijd hoe we werkelijk zijn. Veel mensen vragen zelfs tips aan hun vrienden hoe ze het best kunnen reageren, niet echt natuurlijk vanuit jezelf dus. Als jullie van tevoren bellen, krijg je een veel beter beeld van de andere persoon. Niemand kan bemiddelen in jullie gesprek dus je krijgt een veel accurater beeld van de ander waardoor je beter kunt bepalen of het een date waard is.

2. Je hoort vast iemands stem

Het is ook heel fijn om alvast iemands stem te horen. Het is zo raar dat je je daar nu vaak geen voorstelling bij kunt maken. Toch kan dit heel veel uitmaken, zo kan je al wat vertrouwder raken met iemand als je zijn of haar stem al hebt gehoord. FaceTimen is natuurlijk ook een goed idee, dan zie je ook meteen of het plaatje overeenkomt met de werkelijkheid.

Wil het nog niet echt vlotten met de matches? Laat deze 8 dingen alsjeblieft achterwege in je datingprofiel want zo scoor je geen match.

3. Het geeft je iets meer zekerheid

Wilt iemand niet met jou bellen? RED FLAG. Hoewel er uitzonderingen zijn en niet iedereen het gebruikelijk vindt, zou het raar zijn als iemand écht niet met je wilt bellen. Er is in dat geval een kans dat je te maken hebt met een catfish. Geef aan dat het belangrijk voor je is en jij je er prettig bij voelt, weigert de ander? Dan is hij of zij vast ook geen date waard.