Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 24 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Wil je weten: dít zijn de kleuren die het beste bij je passen volgens je sterrenbeeld

Vaak komt je persoonlijkheid overeen met de kleding die je in het dagelijkse leven draagt. Kleding, make-up en je gedrag zijn dé manier om jezelf te uitten. Het is dan ook niet gek als je je kleedt in de kleuren die passen bij je persoonlijkheid en daarbij je sterrenbeeld. Heb jij duidelijk voor je welke tinten bij je passen? Zo niet, dan heb je misschien iets aan dit lijstje.

Dit zijn de kleuren die het beste bij je passen volgens je sterrenbeeld.

De kleuren passend bij je sterrenbeeld

Je sterrenbeeld is een vertaling van je persoonlijkheid en af en toe kan je er zelfs van leren. Kleuren hebben veel effect op jouw mood en die van anderen om je heen. Toch blijft het heel persoonlijk. De ene persoon voelt zich prettig in felle tinten, de andere totaal niet.

Dit zijn de kleuren die het beste bij je passen volgens je sterrenbeeld:

1. Ram – dramatische, contrasterende en warme tinten

Rammen worden vaak aangetrokken door de kleur rood en anderen die daarop lijken zoals paars en fuchsia. Daarnaast houden ze ook van contrast, bij een donker rode trui kiezen ze dan bijvoorbeeld een lichte broek. Als Ram vind je het niet erg om kleuren te dragen, wel maak je je combinaties zo dat het nooit té kleurrijk wordt.

2. Stier – aardetinten

Van bruin, beige en off-white wordt een Stier echt blij. Daarnaast vinden Stieren donkergroen ook prachtig. In hun pallet komen vooral donkere, diepe tinten terug.

3. Tweelingen – tropische kleuren

Een Tweeling houdt eigenlijk van het tegenovergesteld van een Stier, ze worden enthousiast van lichte, vrolijke kleuren. Kleuren zoals oranje, geel en lichtgroen zijn terug te vinden in de kast van een Tweeling. Vaak zorgt een Tweeling naast de vrolijke kleuren wel voor een balans met bijvoorbeeld een zwarte broek.

4. Kreeft – strandtinten

Navy blauw, wit en beige passen bij het sterrenbeeld Kreeft. Een Kreeft houdt van natuurlijke tinten. Daarnaast worden ze ook blij van licht uitgewassen kleuren, zoals heel licht roze of blauw.

5. Leeuw – koninklijk

Rijke, warme tinten zijn de go-to voor Leeuwen. Goud, oranje en groen passen goed bij hun persoonlijkheid.

6. Maagd – de kleuren van juwelen

Mensen met het sterrenbeeld Maagd zullen zich meer aangetrokken voelen tot tinten zoals robijnrood, emerald, amethist en saffierblauw. Deze rijke tinten zijn veel terug te vinden in hun kledingkast. Naast deze best opvallende tinten houden ze ook van simpelere kleuren zoals wit en andere natuurlijke kleuren.

7. Weegschaal – de zonsondergang

Weegschalen houden van de zon en dan voornamelijk de kleuren van de zon. Voeg deze tinten ook toe aan je kledingkast, oranje, geel en rood zijn prachtig in combinatie met basic items.

8. Schorpioen – donkere en rijke tinten

Diepe en mysterieuze tinten passen bij de persoonlijkheid van iemand met het sterrenbeeld Schorpioen. Denk daarbij aan kleuren zoals zwart, donkerpaars en rood.

9. Boogschutter – lichte, contrasterende tinten

Licht blauw, groen en oranje zijn populair bij het sterrenbeeld Boogschutter. Deze lichte tinten worden vaak gecombineerd met een contrasterende kleur.

10. Steenbok – neutrale, lichte tinten

In de altijd klassieke stijl van een steenbok komen veel neutrale tinten voorbij. Hierbij kan je denken aan bruin leer, grijs, bosgroen en crème.

11. Waterman – koele kleuren

De kledingkast van een Waterman bestaat uit koele tinten, zoals denim blauw, limoengroen en cobalt blauw. Niet gek voor een sterrenbeeld met het element water.

Lees hier wat het element is dat bij jouw sterrenbeeld past en wat dit betekent.

12. Vissen – pasteltinten en diepe onderwater kleuren

Het zachte karakter van iemand met het sterrenbeeld Vissen komt overeen met de tinten die hij/zij graag draagt. Pasteltinten passen daar perfect bij. Deze worden vaak gecombineerd met diepere kleuren zoals navy blauw en donkergrijs.

Lees ook: Fall ready – Dit draag jij tijdens het thuiswerken volgens je sterrenbeeld