Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 25 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Online daten niet jouw ding? Deze 10 redenen verklaren waarom

Als je single bent is online daten een voor de hand liggende optie. Er ontstaan tegenwoordig veel relaties via datingapps en het is ook relatief makkelijk. Maar voor sommige mensen werkt het gewoon niet – geen idee waar het aan ligt, maar het lukt gewoon niet. Wees niet bang, je bent niet de enige. Deze 10 redenen verklaren waarom online daten voor jouw gewoon niet weggelegd is

Hoe leuk en spannend daten kan zijn, soms past online gewoon niet bij je.

10 redenen waarom online daten niks voor jouw is

Het valt te verklaren waarom online daten voor sommige mensen gewoon niet werkt. Op zo een app of website gooi je jezelf helemaal open en bloot, dat kan best eng zijn. Daarnaast heb je geen idee wie er op jouw profiel zal reageren.

1. Je bent te bang voor wat andere denken

Online daten heeft een bepaalde reputatie. Dat komt voornamelijk door apps als Tinder. Het kan daarom zijn dat je raar wordt aangekeken als jij opzoek gaat naar ware liefde via deze apps.

2. Je bent niet klaar voor een relatie

Soms heb je zelf niet door dat je er nog niet klaar voor bent, maar het zal vanzelf blijken als je een tijdje online date maar met niemand echt op date gaat. Het kan zijn dat je nog gekwetst bent uit een vorige relatie.

3. Je bent onzeker en durft niemand offline te ontmoeten

Sommige mensen willen wel online daten, maar zijn vanuit zichzelf te onzeker. Met daten heb je geen idee wie je tegenkomt en het is dan ook best begrijpelijk dat je het eng vindt om met een ‘onbekend’ persoon af te spreken.

4. Je moet leren van je fouten bij online daten

Het kan een paar dates duren voordat je iemand gevonden hebt waarmee het klikt. Voor iedereen is dit anders, maar online daten kan ook één groot drama worden – waarbij je gewoon iemand tegenkomt die je leuk vindt. Je moet hierbij dan leren van je fouten, hoe stel jij jezelf open? Wat voor vragen stel je? Hoe zorg je ervoor dat je de ‘echte’ persoonlijkheid van je date leert kennen?

Neem eens een kijkje naar deze vragen, ideaal voor een eerste date.

5. Je bent bang voor bedriegers

Tijdens het daten via apps kan je verschillende gekke types ontmoeten, die voor een hele andere reden online aanwezig zijn. Als je niet weet hoe je zo iemand kan herkennen kan het daten best eng zijn en kan het een tijdje duren voordat jij je potentiële lover hebt ontmoet.

6. Je haat mensen die je laten zitten

Bij online dates is het heel simpel om gewoon niet op te komen dagen. Je kent de persoon waarmee je op date gaat niet, dus niemand kan je iets verantwoordelijk nemen. Dit is ook de reden waarom het best vaak gebeurd tijdens online daten dat je date gewoon niet komt opdagen.

7. Je bent verlegen

Tijdens het online daten moet je jezelf helemaal open stellen, dit is best lastig.

8. Je bent ongeduldig

Als je ongeduldig bent, helpt dit niet tijdens het daten. Sommige mensen hebben in één keer hun ware liefde ontmoet, bij anderen duurt dit veel langer of gebeurt het zelfs niet … Daten is onvoorspelbaar en daarvoor heb je geduld nodig.

9. Je bent te negatief tegenover online daten

Zonder de juiste instelling gaat daten en vooral online niet werken. Er is een hoop positiviteit nodig om een date te organiseren en daar uiteindelijk dan ook heen te gaan.

10. Je neemt daten niet serieus genoeg

Als je niet serieus een relatie wilt vinden via een app heeft het eigenlijk geen zin. Daarnaast zijn er andere mensen op de app die dit wel willen en daardoor houdt je hun alleen maar tegen.

Lees ook: Daten als een pro: met déze Tinder-hack vind je jouw match gegarandeerd