Redactie
Redactie Love & Seks 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

4 signalen hoe je aan je eigen app gedrag kunt zien dat je geen interesse hebt in je date

Bijna iedere vrouw heeft het weleens meegemaakt. Iemand die je constant berichten stuurt terwijl jij niks van hem of haar wil. Hoe vervelend het soms ook is en hoe ongeïnteresseerd je ook doet, ze hebben niet altijd door dat je liever vrienden blijft. De volgende dingen heb je in dat geval vast eens gedaan.

Kijk, natuurlijk kun je direct zijn en zeggen dat je geen gevoelens hebt voor de ander. Maar in de praktijk gedraag je je toch anders. Doe jij de volgende dingen tegen de persoon waarmee je op date bent geweest? Dan heb je geen interesse.

Aan dit gedrag kun je zien dat jij geen interesse hebt

Zelfs als je nog niet helemaal de knoop voor jezelf hebt doorgehakt, kun je aan dit gedrag zien dat er geen toekomst in zit voor jullie:

1. Je reageert met een woord

Je krijgt op een dag honderden vragen en je kent de ander inmiddels door en door, maar eigenlijk heb je hier niet om gevraagd. Sterker nog, zelf reageer je kortaf. Je stapt over op oplossing B: op alles reageren met maar één of weinig woorden. Het alleen maar zeggen van “haha” of “ja” en “nee”. Niet heel netjes, maar stiekem doe je het toch.

2. Je reageert pas na een paar uur

Jouw telefoon bevindt zich bijna altijd in je hand en reageren doe je normaal gesproken binnen enkele minuten. Maar wanneer je weer een berichtje ontvangt van die ene persoon waar je geen interesse meer in hebt, doe je net alsof je het niet gezien hebt.

3. Je gaat niet in op het gesprek

Ondertussen heeft hij/zij je al honderden vragen gesteld, van vragen over je dag tot vragen over je familie. Je ontvangt ze allemaal. Een echt gesprek beginnen? Daar denk je niet aan. Jij zorgt er zelfs voor dat er eigenlijk helemaal geen gesprek kan beginnen. Wanneer er een vraag gesteld wordt, antwoord je en dat is het dan ook.

4. Je gebruikt geen of weinig emoji

Gesprekken met je vriendinnen zitten vol met emoji, want hallo die leuke gezichten, objecten en andere rare tekens maken een gesprek gewoon een stuk leuker. Niet alleen gebruik je ze om een gesprek leuker te maken, maar worden ze ook volop gebruikt wanneer je aan het flirten bent. Wanneer je geen interesse hebt stop je ermee. Jij stuurt niets, want je wil geen verkeerde indruk wekken.

Is dit net iets te herkenbaar voor je? Dan heb je overduidelijk geen interesse in de andere persoon. Wees eerlijk en zeg dat je geen behoefte hebt aan contact. Het is fijn voor jou, maar ook voor de ander.

Lees ook: Date jij er op los? Dan vind je hoogstwaarschijnlijk minder snel de ware liefde