Redactie
Redactie Love & Seks 29 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Relatie of niet? 4 signalen die vroeg in het dateproces erop wijzen dat je beter af bent als vrienden

Je hebt een paar dates gehad met een leuke man of vrouw, maar je twijfelt of het nu naar meer smaakt. Want hóe weet je eigenlijk of iemand relatiemateriaal is of dat jullie beter af zijn als vrienden? De volgende signalen duiden erop dat je beter voor de laatste optie kunt kiezen.

Hé, het is oké als je potentiële lover niet daadwerkelijk je levenspartner wordt. Daar is niks mee. Je kunt door de volgende signalen namelijk al vrij snel erachter komen dat een relatie er niet in zit.

Relatie of vrienden? Signalen dat je beter vrienden kunt blijven

Je hebt samen een korte, intense periode beleefd. Maar je weet diep van binnen dat jullie beter vrienden kunnen blijven als je het volgende herkent.

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

1. Je mist aantrekkingskracht

Eerder schreven we al uitgebreid over aantrekkingskracht. Het kent twee kanten: chemie en compatibiliteit. Voel je veel seksuele aantrekkingskracht, maar mis je compatibiliteit? Dan is de kans dat je relatie slaagt kleiner.

Voel je überhaupt weinig aantrekkingskracht? Dan zien jullie elkaar waarschijnlijk liever als vrienden dan als vriend(in) en vriendin.

2. Je zit niet in dezelfde levensfase

Dat je niet in dezelfde levensfase zit hoeft echt niet meteen een dealbreaker te zijn. Maar het kan wél een dealbreaker zijn als je deze signalen bij elkaar optelt en tot de conclusie komt dat deze persoon niet De Ware is voor je.

Hebben jullie bijvoorbeeld een groot leeftijdsverschil? Studeert de één, terwijl de ander al leiding geeft? Wil jij al settelen, terwijl je crush nog wil genieten van alles wat het leven te bieden heeft? Dan is het geen verkeerd idee om jezelf af te vragen of een relatie een goed idee is.

Lees ook: Dit zijn de 13 tekenen van een gezonde relatie volgens een psycholoog

3. Je bent het vaak oneens met elkaar

Voor ja-knikkers ben je misschien allergisch, dus het is oké als je het niet altijd eens bent met elkaar. Maar ben je het eigenlijk altijd oneens met elkaar? Als het gaat om zaken als familie, vrienden, normen en waarden, politiek, klimaatverandering enzovoorts, dan is het fijn als je in ieder geval een béétje dezelfde kijk op het leven hebt.

4. Je wil niet hetzelfde als hij of zij

Misschien is je potentiële partner geïnteresseerd in een serieuze relatie, terwijl jij het liever casual houdt. Of vice versa. En wat als jij graag binnen drie jaar een huis wil kopen en een gezin wil stichten, terwijl je vriend(in) daar echt nog niet op zit te wachten? Wat als de één nog met anderen wil daten en de ander niet?

Allemaal tekenen dat jullie niet dezelfde soort relatie met elkaar willen hebben. Het is heel belangrijk om te weten wat je wil en waar je voor staat. Als dit niet overeenkomt, kun je in veel gevallen beter vrienden blijven.

Meer over relaties: