Redactie
Redactie Love & Seks 17 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn de 11 dingen die happy koppels doen om hun relatie perfect te houden

Op de wereld lopen er happy koppels rond die jaloersmakend perfect zijn. Niets lijkt hen te kunnen breken. En vaak is dat ook niet zo. Ze zijn gelukkig met elkaar en met hun relatie. Maar daar doen ze ook moeite voor.

Er zijn namelijk bepaalde dingen die je in een relatie kunt doen waardoor je de kans vergroot dat jullie samen een geweldige relatie hebben die voorlopig niet kapot kan gaan.

Happy koppels

Ben jij happy in love? En vorm jij al een tijdje een setje met je lover? Dan heb je geluk. Maar eerlijk is eerlijk, een relatie is werken. Dus wat doe jij om je relatie perfect te houden? Komen de onderstaande punten je bekend voor?

1. Ze gaan samen naar bed

Eén van de belangrijkste dingen om samen connected te blijven. In bed, daar gebeurt de magic. Koppels hebben vaak ‘s ochtends seks of ‘s avonds. Plus, het bed is vaak een plek waarop je nog even knuffelt en samen de dag afsluit.

Als je niet samen naar bed gaat mis je dat momentje samen dat juist zo intiem is. Ook uit onderzoek blijkt dat koppels die samen naar bed gaan minder kans hebben op conflicten en tevredener zijn over hun relatie.

2. Ze eten samen

Het is belangrijk om dingen samen te blijven doen. Soms is dat lastig door drukke agenda’s. Maar als je thuis bent en zorgt dat je samen eet, kun je even de dag bespreken. Zo neem je echt even de tijd om naar de ander te luisteren en te zorgen dat je van elkaar weet wat er in het leven van de ander gebeurt.

Denk alleen al aan het werk van de ander, we brengen daar ontzettend veel tijd door en het vormt ons iedere dag weer. Het is belangrijk dat je partner weet wat er daar gebeurt omdat hij of zij er meestal niet bij is.

3. Ze communiceren altijd

Praten is de sleutel tot succes. Niet alleen over dingen die je dwars zitten maar ook waar je bent, wat je aan het doen bent, waar je aan denkt. Je bent nou eenmaal niet 24/7 samen. En je hoeft echt niet iedere seconde te weten wat de ander aan het doen is, maar een beetje betrokkenheid waarderen we enorm toch?

Stuur een berichtje als je spontaan uitgaat zodat de ander niet op je blijft wachten, doe een spontaan belletje om te vragen hoe het met de ander is, en laat een briefje achter om te vertellen hoe gek je op de ander bent.

4. Ze kroppen niets op

Als je alles opkropt zul je zien dat je niet gelukkig bent, en dat je na een tijdje ontploft omdat je letterlijk té vol zit. Soms kan opkroppen zelfs leiden tot een breuk in een relatie. Dat is ook niet zo gek, je hebt het zolang opgekropt dat je er he-le-maal klaar mee bent. En dat wil niemand.

Het perfecte happy koppel zijn

Praat met elkaar. Spreek het gelijk uit. Benoem het direct als je iets dwars zit en help het uit de wereld. Zo kost het je ook geen onnodige energie. Win-win.

5. Ze maken tijd voor elkaar

Het is zo makkelijk om langs elkaar heen te leven. Je hebt allebei een eigen agenda. Denk aan werk, sporten, vrienden, zakelijke events, familie. Je agenda zit voordat je het weet zomaar vol.

Je loopt het risico dat je vergeet om quality time met je lover in te plannen omdat je al met hem samenwoont en hij er al is. Maar juist die quality time is oh zo belangrijk om een relatie goed te houden.

6. Ze vertellen hoeveel ze van elkaar houden

Je mag nooit maar dan ook nooit aannemen dat de ander wel weet hoeveel je van hem of haar houdt. Vertel het. Hardop, via een berichtje, schrijf het op een briefje of kaartje. Het maakt allemaal niet uit, als je het maar af en toe zegt. Het geeft de ander een fijn en geliefd gevoel. En dat is nou juist wat een relatie zo bijzonder maakt toch?

7. Ze verliezen de ander niet uit het oog

Je kan helemaal je eigen gang gaan als je een relatie hebt, maar dat is niet helemaal de bedoeling. Hou rekening met de ander en zie de ander staan. Happy koppels kijken naar de ander, luisteren naar de ander en zijn er voor de ander. Iedere dag, iedere week en ieder jaar weer. En ook al doe je je eigen ding, dan nog mag je hem niet uit het oog verliezen.

8. Ze zijn trots op elkaar

Trots is een vorm van waardering naar de ander. Als jij wat hebt bereikt en je partner straalt van trots dan heb je hoogst waarschijnlijk het gevoel dat je kunt vliegen. Zijn goedkeuring, zijn lach en zijn trotse gevoel maken het plaatje compleet. Happy koppels gunnen elkaar de wereld en zijn trots als de ander dat bereikt.

9. Ze steunen de ander

In een relatie is het belangrijk dat je elkaar steunt en er voor elkaar bent. Het is namelijk echt niet altijd makkelijk. Niet in een relatie, maar ook andere dingen kunnen issues veroorzaken. Troubles op je werk, problemen met vriendinnen. Er gebeuren soms dingen die je niet gelukkig maken.

In goede relaties is de ander daar om je bij te staan en om je door die moeilijke tijd heen te helpen of om je te helpen een oplossing te vinden.

10. Ze geven elkaar altijd een kus als ze elkaar weer zien

En als ze weg gaan. Het kleine simpele momentje zorgt ervoor dat je even intiem met elkaar bent voordat je weggaat of juist als je thuis komt. Het is een begroeting en een teken van liefde. En liefde kun je elkaar nooit genoeg geven in een relatie. Want dat is waar het om draait in een relatie, liefde.

11. Ze gaan graag samen naar dingen toe

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in een relatie zat en dat je eigenlijk niet wilde dat je partner met jou meeging naar bepaalde feestjes, borrels of andere sociale gelegenheden. Waarbij je hem liever thuis liet. Dan weet je al dat er iets niet goed zit. Happy koppels gaan graag met elkaar naar dingen toe. En dat hoeft niet iedere keer, maar het is goed om je partner er graag bij te willen hebben. Jullie delen niet voor niets jullie leven samen.

Lees ook: Ware liefde: zo weet je dat jij je wederhelft hebt gevonden