Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 1 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze man schreef een hartverscheurende brief aan het meisje dat hij pijn deed

Helaas kennen we het allemaal wel: pijn worden gedaan in de liefde. Om zijn excuses aan te bieden aan het meisje dat hij zoveel verdriet had bezorgd schreef een man onderstaande brief. Pak je tissues en lees mee.

Aan het meisje dat ik pijn heb gedaan, maar het niet verdiende,

Er is niet één ding dat jij niet voor mij zou hebben gedaan. Ik weet dat als ik het je vroeg, je alles voor mij zou hebben gedaan. Misschien heb ik er zelfs een beetje gebruik van gemaakt. Ik hield van de aandacht, ik vond het heerlijk om te weten dat er iemand was die naar het einde van de wereld zou komen voor mij. Want ik weet dat jij dat zou doen. Ik weet dat je elk telefoontje oppakte. Ik weet dat je in de auto zou stappen en naar me toe zou rijden als ik dat zou willen, zelfs al was het 2 uur ‘s nachts. Ik weet zelfs dat als ik je had gebeld je al je plannen had willen afzeggen om mij te kalmeren als ik dat zou willen. Want dat is het soort meisje dat je bent.

Ik wou dat ik net zo was. Je verdient iemand die net zo veel vertrouwen in jou heeft als jij in mij had. Je verdient iemand die net zoveel van jou houdt als andersom. Je verdient iemand die al je lieve gebaren beantwoordt en vermenigvuldigt. Je verdient iemand die je gelukkig maakt en niet verdrietig.

Je deed niets verkeerd. Ik weet dat je jezelf waarschijnlijk van veel dingen de schuld geeft. Je denkt dat ik je hart brak, omdat er iets mis is met je. Of omdat je iets niet goed hebt gedaan. Ik ken je onzekerheden, ik ken al je trekjes die jou jou maken, ik ken je gebreken. En ondanks je foutjes, vond ik je nog steeds perfect. Maar er is iemand anders waar jij perfect voor zou moeten zijn.

Het spijt me wat ik gedaan heb. Ik was het, die verkeerd was. Ik was het die niet goed genoeg was. Het lag allemaal aan mij. Ik wou dat ik voelde wat jij voelde, maar mijn hart was maar half bij jou. Dat verdien je niet. Want alles wat jij deed was mij jouw hele hart geven.

Het was niet makkelijk om je te verlaten. Jij was niet zomaar iemand waar ik een beetje van hield. Jij was mijn beste vriend. Van jou kwamen de berichtjes die ik het liefst ontving. Met jou had ik gesprekken, ‘s avonds laat, waar ik de hele dag naar uit keek. Tijd met jou was nooit tijdverspilling. En die tijd zou ik voor geen goud willen inruilen. Dankjewel dat je je tijd met mij wilde delen. Weet dat ik je mis. Ik denk aan je. Ik denk dat het meest volwassen wat ik heb gedaan in mijn leven, jou laten gaan is, zodat je iemand beter kan vinden.

Jij wilde niet opgeven. Het kostte me zoveel moeite om niet te reageren op je berichtjes. Of om niet naar je toe te rennen als we elkaar tegen kwamen. Ik zag je glimlach, maar ook dat je daarachter in stukjes brak. Ik wilde je weer redden, zoals ik in het verleden zo vaak mocht doen. maar ik besef dat ik niet de persoon was die je kon redden, want ik had de pijn veroorzaakt.

Jij verdient beter. Jij verdient iemand die nooit de fout zou maken om je pijn te doen.

Dankjewel dat je van me hield. Jij gaf mij het allerbeste. Je hield helemaal van mij. Je hebt me geleerd hoe het is als iemand zo onbaatzuchtig is. Jij hebt de lat hoog gelegd, want dit is de standaard waar ik iedereen mee ga vergelijken en er zullen weinig mensen zijn die jouw liefde kunnen evenaren. Jij bent zo bijzonder en ik beschouw het als een voorrecht dat ik iemand was waar jij van hield.

Op een dag zal ik spijt hebben dat ik niet genoeg van je hield. Op een dag zul je over mij heen zijn. Op een dag zal het je geen pijn meer doen. Op een dag zul je me geen berichtjes meer willen sturen, want er zullen betere mensen zijn in je leven. Op een dag zullen je tranen op zijn. En op een dag, zul je niet eens meer aan me denken. Als we elkaar ooit weer tegen komen, weet ik zeker dat je zult glimlachen, omdat je de hand van iemand anders vast hebt. Op dat moment zul je mijn grootste spijt zijn.

Jij verdient het om degene te zijn waar ik het meest spijt van heb.

De hartverscheurende brief verscheen op Puckermob.

LEES OOK: Zo weet je wanneer je moet vechten voor je relatie of wanneer je beter kunt opgeven

Puckermob