Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 20 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Heb jij de broek aan in je relatie? Dan herken je dit zeker

Bepaal jij meestal wat jullie doen? En gebeurt er vooral niets zonder jouw toestemming? Er is helemaal niets mis mee om de touwtjes in handen te hebben in je relatie. Stiekem ben je wel trots dat jij de broek aan hebt en dat is helemaal terecht. Deze dingen zul je zeker herkennen als jij de broek aan hebt in je relatie.

Jij bepaalt hoe jullie dates gaan

Bij welk restaurant jullie gaan eten, hoe laat jullie afspreken, hoeveel gangen jullie nemen, wanneer het tijd is om te gaan en of jullie dan nog ergens wat gaan drinken, of meteen naar huis gaan. Eigenlijk bepaal jij de hele avond.

Het is niet dat je nou super drammerig je zin doordrukt. Jij weet gewoon precies wat je wil en waarom jouw manier handig is. En je lover is zo lief dat hij jou alles gunt wat je gelukkig maakt.

Jij hebt bepaalde regels waar hij zich aan dient te houden

Dat klinkt heftiger dan het is. Maar het komt er vooral op neer dat je graag wilt dat dingen volgens jouw maniertjes verlopen. Zo kook je liever niet uit zakjes, wil je dat de was op die-en-die stand wordt gewassen en niet op een andere en is er maar één manier om het servies in de kast op te bergen. Tja, zo is het gewoon het handigst en het mooist. En dat hij het op zijn eigen manier wil doen, ja, dat kan nou eenmaal niet.

Jij bent de penningmeester in de rela

Jij bent de beheerder over het geld. Jij weet precies wat er in- en uitgaat. En als er een grote aankoop nodig is of als er een vakantie geboekt moet worden, dan gebeurt dat niet zonder jouw goedkeuring. Vanzelfsprekend.

Jij regelt belangrijke zaken zoals de energierekening

Jij bent het baasje in het huishouden. Als jullie samenwonen regel jij alle belangrijke zaken. Van de energierekening tot het abonnement voor de tv. En als er een monteur naar de cv-ketel moet kijken, dan bel jij die op. Voordeel: voor zo’n meisje in nood komen de monteurs meteen. Weten zij veel dat jij eigenlijk de touwtjes in handen hebt thuis.

Je bent geen ster in ‘sorry’ zeggen

Dat zegt hij tenminste. Dat je bijna nooit je excuses aanbiedt. Maar zelf vind je vooral dat jij gelijk hebt. En als je het niet meent, dan zeg je geen ’sorry’. Anders is je ’sorry’ ook niets waard toch.

Hij vraagt of het oké is als hij afspraken maakt

Terwijl jij je leven gewoon plant zoals jij dat wil. Met je lover spreek je af wanneer het jou uitkomt. Oeps. Vergeet niet, jij beheert de agenda.

Hij doet alles wat je vraagt

Of hij je banden op wil pompen, voor je langs de apotheek wil of boodschappen voor je wil meenemen. Je lover doet alles voor je en dat vind jij eigenlijk heerlijk.

Jij mag dan de broek aan hebben in de relatie, je waardeert het vreselijk veel dat je lover lieve dingen voor je doet. Hij heeft alles voor je over en je vindt het heerlijk dat hij jou behandelt als een prinsesje.

Lees dit ook: Waarom mannen diep van binnen gek zijn op ietwat rare meisjes