Renée
Renée Love & Seks 24 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Mannendossier: 6 x waarom hij op zelfverzekerde meisjes valt

Beautify vroeg de mannen van het Mannendossier wát ze nu echt aantrekkelijk vinden aan vrouwen in een relatie. Daarbij waren ze het unaniem eens over één ding: een vrouw die zelfverzekerd is. Maar waarom?

Waarom een vrouw die zelfverzekerd is (in haar relatie) aantrekkelijk is

Natuurlijk heeft iedere vrouw zo haar onzekerheden. Maar de persoon die toch zelfverzekerd door het leven gaat wint niet alleen in het leven, maar ook in de liefde. De mannen vertellen waarom het zo ongelofelijk sexy is:

1. Een vrouw die zelfverzekerd is probeert niet alles onder controle te houden in een relatie

Mannen maken de volgende associatie: als hun vriendin zelfverzekerd is, is ze niet snel jaloers. Dat betekent dat ze niet krampachtig alles op alles zet om controle te houden over de relatie.

Kijk, gezonde jaloezie vindt een man niet erg. Maar hij weet dat wanneer jij niet onzeker bent, hij een veel chillere relatie met je kan hebben.

Dit is waarom mensen die vloeken aantrekkelijker, zelfverzekerder én meer ontspannen zijn

2. Een zelfverzekerde vriendin durft de leiding te nemen

In een wereld vol machomannen vind je vriend het ook weleens fijn als hij niet altijd maar de leiding hoeft te nemen. Hij weet dat een zelfverzekerde vrouw niet bang is om ook eens initiatief te nemen.

Als hij vraagt waar jij wil eten zit hij namelijk negen van de tien keer niet op het antwoord ‘ik weet het niet’ te wachten. PS: ook in bed vindt hij het geweldig als je niet onzeker bent en de dominante rol op je neemt.

3. Zelfverzekerd zijn betekent dat je charisma hebt

Ben je niet onzeker? Dan ben je waarschijnlijk een charismatisch persoon die niet als een muurbloempje door het leven gaat. En dat is precies iets wat veel mannen enorm aantrekkelijk vinden aan je.

4. Een zelfverzekerde vrouw zoekt niet continu bevestiging

Hoewel hij je dolgraag vertelt hoeveel hij van je houdt en hoe leuk je bent, wéét hij dat jij dat ook weet. Je vriend zegt het omdat hij het je graag wil laten weten. Niet omdat jij steeds bevestiging zoekt.

Volgens onderzoek zijn vrouwen die zwart dragen zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk

5. Als je zelfverzekerd bent vat je niet alles zo persoonlijk op

Je moet nogal op je tenen lopen als je een vriendin hebt die alles wat je tegen haar zegt persoonlijk opvat. Een zelfverzekerde vrouw voelt zich niet beledigd als een man haar vertelt dat hij haar broek niet zo leuk vindt.

Dat betekent namelijk niet meteen dat hij je te dik vindt. Of dat je geen smaak hebt.

6. Zelfverzekerde meisjes bezorgen hem een leuke tijd

Mannen weten dat je een leuke tijd kunt hebben in een relatie als ze met iemand zijn die zelfverzekerd is. Vaak ben je dan in om nieuwe dingen te proberen én je houdt van het leven.

Dat is namelijk wat je vriend precies wil met jou: het leven ontdekken en lol hebben.

Dit relatie artikel vind je vast ook leuk om te lezen.

Mannendossier: 6x dingen die hij doet als jij de ware voor hem bent