Laura Lammertse
Laura Lammertse Love & Seks 18 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo pak je het ‘hebben we nu wat’ gesprek aan

Wellicht sta je nu voor het grootste dilemma uit jouw leven. Je bent al een tijdje aan het daten en het voelt alsof jullie een relatie hebben. Probleem is: dit is nooit vastgelegd en daarom weet je nog altijd niet of je volmondig ‘JA’ kan zeggen op de vraag: ‘is dat jouw vriend?’. Maar hoe pak je dit ‘hebben we nu wat’ gesprek aan? Scharrel, prela, rela of qrela (jawel, de quasi rela): jij hebt geen idee meer in welk vaarwater jij je begeeft. Simpel weg omdat hét gesprek, nog niet gehad hebt. Wat niet gek is natuurlijk, want stel je voor dat je teleurgesteld wordt met het antwoord? Dit zijn de manieren om tactisch het ‘hebben we nu wat’ gesprek aan te pakken.

Kijk naar zijn gedrag

Een man is niet zo goed in communiceren, surprise, surprise, maar wel laat hij via zijn gedrag zien hoe hij zich voelt. Observeer dit een tijdje en probeer te ontdekken of hij er net zo voor open staat als dat jij doet. Heeft hij jou bijvoorbeeld voorgesteld aan belangrijke personen in zijn leven of doet hij zijn best om jou zo vaak mogelijk te zien? Dan weet je dat hij ook klaar is voor het gesprek.

Face to face

Misschien is dit een open deur intrappen, maar dit soort gesprekken moet je face-to-face voeren. Ook al lijkt dit misschien moeilijk of spannend. Je kan beter het balletje opgooien bij de volgende keer dat hij je uitnodigt voor een feestje bij jouw vrienden.

Het perfecte tijdstip

Eerder hebben we er al over geschreven, maar er is blijkbaar écht een perfect tijdstip om iets aan jouw lover te vragen. In de avond komt het testosteronniveau van de beste vent op zijn dieptepunt en op dát moment is hét juiste moment om een man iets te vragen. Mannen zijn namelijk met een laag testosteronniveau vaker en sneller geneigd toe te geven aan iets, wat ze normaal niet zouden doen. Hij zal daarom eerder akkoord gaan met jouw voorstel dan ‘s ochtends vroeg. Tijd voor een goed gesprek? Begin hierover ‘s avonds.

Ga naast hem zitten

Mannen luisteren eerder als je naast hun zit dan tegenover hem. Neem daarom het face to face niet te letterlijk en schuif naast hem op de bank. Onbewust voelt het tegenover elkaar zitten namelijk als een confrontatie en hij moet natuurlijk niet afgeschrokken worden.

Begin over mooie momenten

Door kort even te herhalen wat er zo mooi en fijn is aan jullie samen zijn, helpt bij het creëren van de goede mood. Een zinnetje als ‘Ik heb het gevoel dat ik afgelopen maand steeds closer met je ben geworden’ of ‘Weet je nog die hilarische film waar we samen heen zijn geweest’. Hierdoor wordt hij teruggebracht naar mooie momenten en zal hij opener staan voor hét gesprek.

Luister naar je gevoel

Dat de wereld om de haverklap aan je vraagt of jij en hij nou al een wij zijn, hoeft nog niet te betekenen dat jij hier überhaupt over na hebt gedacht. Wellicht ben jij wel gewoon blij met hoe het zit nu en hoef jij helemaal geen gesprek te hebben. Bedenk dit goed voorafgaand aan het gesprek, want ben je eenmaal begonnen, dan is er no way back.

Het is oké om nerveus te zijn en het is ook een goed idee om dit gewoon te vertellen. Hij is hoogstwaarschijnlijk ook erg nerveus en daarom zal hij het op prijs stellen om te zien dat jij en hij in het zelfde schuitje zitten. Het schept een band, en versterkt daarmee jullie band. Wellicht is het tijd om die sprong in het diepe te wagen en hebben jullie dan wat.

LEES OOK: Dit zijn 7 dingen die je voelt als je lover een blijvertje is

Glamour