Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten voordat je een helix piercing neemt

De helix is al jaren populair en dat is niet zo gek. Deze piercing kan je op verschillende manieren dragen: een knopje of een ringetje, maar staat ook gewoon geweldig. Zit jij te denken om deze piercing te laten zetten? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Heb je nog geen piercings in je oor, dan loop je eigenlijk achter. Piercings zijn namelijk helemaal in! Zeker de helix wordt ook vaak gespot bij celebrities, zoals Becky G of zelfs Timothée Chalamet!

Wat is een helix?

Helix is de benaming van een piercing in de bovenste rand van je oorschelp. Er zijn ook andere variaties van deze piercing. Je hebt de forward helix en de dubbele of triple helix. Een forward helix is een piercing aan de voorkant van je oor in het flapje. Een dubbele of triple helix zijn twee of drie piercings in de bovenste rand van je oorschelp.

@mariatash / Instagram

Doet het veel pijn?

De helix kan snel gezet worden, omdat het een zeer dunne piercing is. Of je veel pijn ervaart tijdens het zetten van deze piercing, ligt aan jouw pijngrens. Het is wel wat gevoeliger, omdat het in kraakbeen zit. Of het veel pijn doet verschilt per persoon.

Hoelang duurt het helen?

Ook dit kan per persoon verschillen, maar het helingsproces duurt vaak tussen de drie en zes maanden. Maar soms kan het zelfs tot negen maanden duren. Patience is key! Kraakbeen geneest namelijk langzamer, waardoor het genezen langer duurt dan bij gaatjes. Het is vooral belangrijk dat je de piercing goed laat helen voordat je de helix vervangt. Hierdoor voorkom je dat het verwisselen pijnlijk verloopt.

Ben je al overtuigd? Hier nog wat meer inspiratie:

Ben je benieuwd welke piercing jij moet zetten op basis van je persoonlijkheid? Neem dan de volgende quiz!

Quiz: welke piercing jij gaat zetten op basis van je persoonlijkheid