Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Haar krullen zonder hitte? Dit is hoe je het doet!

De hitte van een krultang kan je haar beschadigen, maar wat nou als we je vertellen dat het ook zonder krultang kan. Je kan je haar namelijk krullen met een panty! Het is simpel, goed voor je haar en goedkoop. Wij leggen je de stappen uit.

Deze nieuwe hack ging viral op TikTok, onder andere door Justine Marjan. Je kunt haar misschien wel kennen als de haarstylist van Ashley Graham, Fifth Harmony en Kim Kardashian. In een video die Justine op TikTok plaatste laat ze zien hoe je je haar kunt krullen met een panty, en dus zonder hitte! Je bent wat langer bezig, maar het is het wachten waard.

Maar hoe ga je te werk?

Voor het krullen van je haar heb je een paar dingen nodig: haarclips, een panty en haar elastiekjes. In paar stappen vertellen we hoe je te werk gaat.
Als je haar droog is, zorg dan voor dat je begint dat het vochtig is. Zorg ervoor dat het vochtig is en niet heel erg nat. Vervolgens verdeel je je haar in twee gelijke delen en plaats je de panty op je hoofd als een haarband. Nu kunnen we echt beginnen!

Maak een vlecht met de panty. Begin met twee plukken haar en maak de vlecht zoals je altijd een vlecht zou maken. Voeg als de panty over het haar kruist een nieuw pluk haar aan de vlecht toe. Blijf dit herhalen tot de vlecht af is. Maak een knoop met de panty om de vlecht vast te zetten of gebruik een haarelastiekje. Doe dezelfde stappen aan de andere kant.
Ga met de vlecht in slapen en je hebt de volgende ochtend een mooi resultaat met een volle bos krullen.

@justinemarjan

so many ways to do #heatlesswaves 🖤 have you tried this before? #MoreHappyDenimDance #NicerToMe #hairstylist #hairtutorials

♬ dear katara – L.Dre

Zo kan je ook je haar krullen!

Naast de krultang en de panty kan je ook met je sokken je haar krullen. Ook dit laat Justine zien op haar TikTok-account. Je gaat precies hetzelfde te werk als bij een panty, maar je gebruikt hiervoor vier sokken. Met vier sokken kan je grotere krullen maken, wil je liever kleinere krullen dan kun je meer sokken gebruiken.

Wij gaan deze hack zeker proberen, jij ook?

@justinemarjan

obsessed with these heatless waves 😍 #sockcurls #heatlesscurls

♬ Aesthetic – Xilo

Heb jij soms ook zo’n snel last van vet haar, wij hebben tips!

Met deze 5 tips heb jij minder snel last van vet haar