Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Z贸 herstel je gebroken make-upproducten en kun je je favoriete palette weer gebruiken

Soms duurt het jaren voordat je de juiste kleur blush of oogschaduw hebt gevonden. Als je die gouden formule dan eindelijk hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk aan vasthouden. Daarom doet het extra pijn als je per ongeluk je mooiste oogschaduwpalet laat vallen. Soms lijkt de enige oplossing om het product opnieuw aan te schaffen, maar niets is minder waar. Herstel je gebroken make-up producten gewoon zelf!

Dat scheelt toch weer.

Hoe herstel ik gebroken poeder?

Laten we beginnen met de poeder-producten. Hierbij moet je denken aan blush, bronzer en oogschaduw. Als je je bronzer hebt laten vallen waardoor hij gebroken is kun je de volgende stappen volgen om hem weer te maken:

1. Begin met de bronzer te vermalen zodat het een n贸g fijnere poeder wordt. Op deze manier is het makkelijker om het later aan elkaar te hechten.
2. Voeg een paar druppels pure alchohol (verkrijgbaar bij de drogist) toe.
3. Meng het fijne poeder en de alchohol door elkaar heen.
4. Leg een keukenpapiertje over het product heen en druk stevig met je handpalm op het keukenpapier en het product.
5. Haal het keukenpapier weg en geef de poeder de tijd om te drogen.

Mocht je liever geen alcohol willen gebruiken, kan je volgens make-upartiest Hannah Hatcher ook Rozenwater gebruiken.

Help! Een gebroken lippenstift

Het overkomt de beste: je hebt haast en je wil nog even snel je lippen stiften. In de haast druk je te hard en de lippenstift breekt af. Wat nu?

Het enige wat je nodig hebt om je lippenstift te herstellen is een aansteker of een haardroger. Als het afgebroken stuk groter is dan het stuk wat nog vastzit aan de lippenstift, hou je de aansteker onder het afgebroken stuk. Zorg ervoor dat de onderkant zacht wordt (let op dat het niet gaat smelten!) Zodra de onderkant zacht is kan je het afgebroken stuk terugplaatsen op de lippenstift. Als het stuk op de lippenstift groter is verwarm je de bovenkant van dat stuk.

Laat het product een aantal minuten staan om af te koelen. Om er zeker van te zijn dat de lippenstift weer vast zit kan je hem 鈥檚 nachts in de koelkast leggen om uit te laten harden.

Klontjes in je mascara

Zitten er klontjes in je favoriete mascara? Draai de dop goed vast en leg je mascara voor 3 minuten in heet water. Dit zorgt ervoor dat de mascara weer vloeibaar wordt en dat hij nog een tijdje gebruikt kan worden.

Met deze make-upproducten cree毛r jij een waanzinnige herfst-look

Tijd voor iets nieuws

Last but not least, wanneer weet je of je je producten toch maar gewoon moet weggooien?
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar als je foundationflesje kapot valt is het niet slim om dit op te rapen. Er kunnen kleine stukjes glas in de foundation blijven zitten die schadelijk kunnen zijn voor je huid.

Mocht je gebroken make-up over datum zijn (dat kan je zien aan het symbool 鈥榦pen potje鈥 op de achterkant van het product. Hier zie je vaak 12M staan (12 maanden houdbaar).

Als het al een tijd over datum is kan je het misschien beter vervangen.