Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Hét stappenplan voor blow-dry haar waar je u tegen zegt

Blow-drying lijkt zo makkelijk maar dat is het zeker niet. Ook al heb je super steil haar, de techniek is lastig. Het resultaat aan de andere kant is écht geweldig. Wij zijn de minste niet en daarom delen we ons stappenplan voor blow-dry haar. Met deze 3(!) stappen lukt het je zeker.

Dus, hup aan de slag.

Stappenplan: blow-dry haar

We leggen je de techniek uit en laten je weten welke producten je het beste kunt gebruiken.

1. De voorbereiding

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je een grote ronde borstel hebt. Het handigst is dat deze een diameter heeft van minimaal 2 centimeter. Hoe dikker je borstel, hoe meer volume je krijgt – houd dit in gedachte. Eén van onze favorieten is deze: Moroccanoil Ceramic Round Brush.

Daarna ga je je haar voorbereiden, dit doe je door een volume moes of spray in te doen bij de aanzet van je haar. Het draait allemaal om volume bij een blow-dry haarstijl dus dit is een belangrijke stap. Je kan daarnaast ook wat olie in de punten van je haar doen, om deze te verzorgen en te laten glimmen.

2. Het föhnen van blow-dry haar

Flip je haar dan naar voren en begin te föhnen. Laat de borstel nog even voor wat het is en droog je haar totdat het ongeveer voor 90% droog is. Dit kan gewoon met behulp van je vingers. Doordat je ondersteboven geföhnd hebt, zal je zien dat er al heel veel volume in je haar zit. Met deze Dyson Supersonic föhn moet dat zeker lukken.

Daarna maak je je scheiding in orde en föhn je de puntjes van je haar met de ronde borstel. Dit doe je door telkens een pluk te pakken en deze van buiten naar binnen te draaien met de borstel. Draai de borstel met je pluk eraan een paar keer totdat deze pluk 100% droog is.

3. De finishing touches

Om je blow-dry haar af te maken kan je je krultang aanzetten en het volume-effect nog extremer creëren met krullen. Zorg er hierbij voor dat je hele haar nu 100% droog is en dat je de krullen wegdraait van je gezicht, zo krijg je nog meer volume.

Daarna pak je een grove borstel en kam je door je haar. Dit geeft je blow-dry haar een dagelijkse uitstraling en daardoor is het niet meer zo chiq.

Als laatste pak je je bus haarspray en zet je je kapsel vast zodat het de hele dag meegaat. Een haarspray die wij graag gebruiken is de Does It All Haarspray van Bumble and bumble Styling.

Lees ook: Dé handleiding voor het knippen van curtain bangs bij jezelf (thuis)