Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 25 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Slide into the DM’s: deze 8 dingen kan je beter niet doen

Via een DM maak je simpel en snel contact met iemand. Je kunt je niet voorstellen hoe vaak relatie ontstaan simpelweg door een Direct Message via Instagram. En DM’en is helemaal niet zó complex. Als je een telefoon hebt, kan je heel gemakkelijk met elkaar in contact komen. Het kan wél snel creapy overkomen, daarom hebben wij een lijstje gemaakt met wat je beter niet kunt doen via DM.

Op deze manier kom je charmant over en wordt je serieus genomen.

Wat je echt niet moet doen via DM

Het eerste wat ongeveer iedereen doet als hij of zij een berichtje van een vreemde krijgt, is het bericht analyseren. Wat wil diegene van mij? Wie is het? Ben ik geïnteresseerd in een verdere interactie met diegene? De eerste uitwisseling kan een make of break zijn. Dit geldt trouwens net zo goed voor jongens.

1. Heb een plan, maar kom niet opdringerig over

Dit geldt eigenlijk voor elke vorm van contact. Het berichtje zal een beetje moeten opvallen, want anders wordt er gewoon overheen gescrollt. Je hebt voor een eerste indruk maar één kans dus is het belangrijk om een balans te vinden tussen opvallen en niet te opdringerig.

2. Probeer niet als een stalker te klinken

Zeg bijvoorbeeld geen dingen die je al weet over deze persoon. Dan lijk je namelijk meteen op een stalker. Als je namelijk allemaal persoonlijke dingen gaat opnoemen via DM klinkt dit gewoon creapy – dit wil je zeker niet horen van iemand die je totaal nog niet kent.

Houd je berichtjes licht via DM, anders heb je grote kans dat je al geblokt wordt voordat je ook maar een reactie gekregen hebt.

3. Wees niet té gretig in een DM

Mysterie is iets waar iedereen wel voor kan vallen. Op deze manier houd je de DM’s spannend en zal degene aan de andere kant meer willen weten.

4. Wees niet te serieus

Iedereen houdt van humor en dit is dan ook een goede manier om een gesprek te starten via DM. Daarnaast kom je er meteen achter of jullie hetzelfde soort humor hebben. Dat is erg belangrijk voor een eventueel vervolg van jullie relatie.

Lees ook: Deze sterrenbeelden wil je daten als je opzoek bent naar humor in een relatie.

5. Een berichtje sturen zonder vraag erin

Als je een vraag stelt in je DM, laat je een opening open voor diegene om te antwoorden (als hij/zij dat wil). Als je dat niet doet is het heel makkelijk om een bericht te negeren en nooit meer naar te kijken. Daarnaast stel je je ook geïnteresseerd op tegenover iemand.

6. Geen reactie op je DM? Laat het er dan bij

Veel mensen hebben de neiging om maar berichtjes te blijven sturen als ze geen antwoord krijgen. Als je dit doet bij iemand die niet kent, kan dit heel creapy overkomen. Stel je eens voor dat de situatie omgedraaid is? Zou jij het dan leuk vinden om nog meer berichtjes te krijgen als je duidelijk geen interesse hebt?

7. Wees niet onzeker

Als je je kans niet pakt zal je nooit reactie krijgen. Dus als je iemand wilt DM’en doe dat dan vooral en ben niet onzeker over de uitkomst. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, ook hier niet.

8. Schrijf niet meteen een heel boekwerk

Een openingszin van je DM hoeft geen boekwerk te zijn. Voor een eerste interactie hoef je nog niet alle kaarten op tafel te gooien, dat komt later pas als er wederzijdse interesse is en jullie elkaar gaan leren kennen. Een hele goede tip is dus: houd het kort.

Lees ook: Deze jongen reageerde hilarisch op DM’s in zijn vriendins inbox