Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 26 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je elke ochtend zou moeten opstarten met een kopje verse gemberthee

Gember is eigenlijk een van de meest natuurlijke wondermiddeltjes die we kennen. Verkouden? Gooi er een gembershotje in. Misselijk? Drink een kopje verse gemberthee en de misselijkheid is sneller vertrokken dan het licht. Eigenlijk moeten we er allemaal een gewoonte van maken om ‘s ochtends op te starten met een mok warme gemberthee. Are you in?

Het heeft behoorlijk veel positieve effecten op het lichaam als je de dag start met een kop verse gemberthee. Je moet wellicht even wennen aan de *pittige* smaak in het begon, maar geloof ons: dat went wel. En het is het dubbel en dwars waard als je leest wat het allemaal met je lichaam doet.

Verse gemberthee in de ochtend

Laat dat kopje zwarte koffie nog maar even wachten tot een uur of 11. Jij begint vanaf nu je dag met een kop verse gemberthee. Geen idee waarom? Lees dan snel verder want het heeft écht veel voordelen voor je lijf.

1. Minder honger

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat gember het hongergevoel zou stillen. Nee, niet dat je vervolgens niks meer wilt eten maar wél dat je alle tussendoortjes en ongezonde snacks sneller links laat liggen. Ideaal dus om te tijd tussen het ontbijt en de lunch en de lunch en het avondeten te overbruggen dus. Honger? Probeer eerst een kopje gemberthee.

Gelijk doorpakken: 3 dingen waar je vandaag nog mee zou moeten stoppen zodat je lekkerder in je vel gaat zitten

2. Boost antioxidanten

Gember zit bomvol antioxidanten en ja-haaa daar heeft je lichaam nooit genoeg van. Om precies te zijn zitten er in gember veel gingerolen en shogaolen. Dat eerste zorgt voor een goede leverfunctie, het tweede werkt ontstekingsremmend. Gember zou hierdoor ook je immuunsysteem een flinke boost geven en dat kunnen we zeker nu goed gebruiken.

Jij weet wel hoe je vanaf morgen opstaat: juist, met een kopje verse gemberthee.