Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 8 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Dé handleiding voor het knippen van curtain bangs bij jezelf (thuis)

We zien het de laatste tijd steeds vaker. Sinds de eerste lockdown hoef je maar op social media te kijken en je ziet meiden die hun eigen pony knippen. Vooral die prachtige curtain bangs. Bij de ene gaat het onwijs goed en is het resultaat oogverblindend, bij de andere is het één groot drama. Heb jij het al langer in je achterhoofd spelen dat je cutain bangs wilt? Neem dan geen risico en volg onze handleiding voor het knippen van curtain bangs – bij jezelf.

Uitvoeren op eigen risico, maar er is een grote garantie dat het echt werkt.

Handleiding curtain bangs

Curtain bangs zijn een goede manier om je kapsel net iets chiquer te maken. Deze haarstijl is vooral nu in de koudere maanden onwijs populair. Dus ben je er klaar voor? Zo niet, dan kan je hier eerst nog een paar inspiratie foto’s bekijken. Want het is echt tijd om de schaar te zetten in je voorplukjes – als je dit al langer in je hoofd had. Neem er wel de tijd voor, gelukkig hebben we voor jou alvast alle nodige tips en tricks op een rijtje gezet.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Benodigdheden voor het knippen van curtain bangs

Als je echt professioneel aan de gang wilt kan je deze producten aanschaffen:

Het stappenplan voor curtain bangs

Dit zijn de stappen die je kan volgens als je curtain bangs wil knippen, maar als je twijfelt moet je altijd een afspraak maken bij je kapper.

Stap 1: Maak je haar nat

Maak je haar een beetje nat, op deze manier heeft je haar meer grip en kan je rechter knippen. Droog haar is veel zachter en kan sneller wegglippen.

Stap 2: Verdeel je haar

Als je begint is het handig om je haar te verdelen. Maak het grootste gedeelte van je haar vast in een lage staart en laat de twee plukjes het dichtste bij je gezicht los – deze moeten een soort driehoek vormen boven op je hoofd. Een tip hierbij is om nadat je je haar hebt verdeelt een foto te maken, dit ziet er vaak net iets anders uit dan in de spiegel – op deze manier kan je checken of het echt goed zit.

Hoe verder je de plukjes pakt vanaf je gezicht, hoe dikker de pony zal worden. Let daar goed op. Begin bijvoorbeeld eerst met een dunner plukje, je kan later altijd nog iets toevoegen.

Stap 3: De lengte bepalen

Kam je haren daarna helemaal voor je gezicht en bepaal voor jezelf hoe lang je de curtain bangs wilt hebben. Houdt hier in gedachten dat je haar nu een beetje nat is, het zal dus gedroogd nog een heel klein beetje korter worden. Daarnaast lopen curtain bangs meestal schuin af, bepaal dus twee lengtes – het begin van het plukje en het einde.

Stap 4: Draaien en knippen

Als je zeker bent van de lengte, draai je de pluk die voor je ogen hangt één draai naar rechts – houdt het tussen je vingers en pak je schaar erbij. Knip ongeveer één centimeter lager dan waar je het einde van de curtain bangs wilt hebben. Daarna ga je de pluk van onder recht inknippen, op deze manier worden de puntjes geen rechte streep en ziet het er natuurlijker uit.

Stap 5: Het scheermesje

Splits de pluk nu in twee delen, in je scheiding. Daarna ga je per kant aan de slag – pak dit plukje tussen je vingers en ga er met het scheermesje langs. Op deze manier creëer je een zachtere look dan één rechte lijn. Hier ga je ook de lengte van je curtain bangs aanpassen op de manier dat jij wilt.

Herhaal daarna het inknippen van de onderkant van je pony – zodat het er niet té netjes uitziet. Op deze manier verdun je het haar een beetje en geeft het een natuurlijkere uitstraling.

In deze video zie je nog een meer detailleerde uitleg: