Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De oldskool ‘hot rollers’ maken een heuse comeback en de resultaten zijn prachtig

Heb jij zwaar en dik haar? Dan is de kans groot dat jouw creaties met een krultang niet al te lang blijven zitten. Je bent ongeveer een uur bezig met het krullen van je haar en na een minuut in de buitenlucht is je haar ongeveer al weer een stuk stijler. Gelukkig is er een optie die wél zorgt voor ‘sterke’ krullen, namelijk de hete rollers. Misschien ken je ze nog wel van vroeger! Ze maken nu een heuse comeback en dat is eigenlijk harstikke handig.

Weer helemaal trendy!

Hete rollers

Je kent de beelden vast wel van vroeger: van de huisvrouw met krulspelden of ‘hot rollers’ in het haar. Een halfuurtje rollers zetten, een tijdje laten afkoelen en voilà.. de perfecte krullen. Door de warme krult je haar binnen no-time en door de lange inwerk-én afkoeltijd blijven de krullen vaak langer zitten. Nog een leuk ding aan hete rollers: ze zijn niet heel erg schadelijk voor het haar. Normale krultangen bereiken een temperatuur tot 232 graden, wat bij regelmatig gebruik kan resulteren in beschadigd haar. Hot rollers worden ook warm, maar niet zó warm.

Hoe lang moeten de hot rollers in je haar blijven zitten?

Je moet proberen de rollers zo lang mogelijk in je haar te houden. Soms heb je hier helaas geen tijd voor, probeer ze dan in ieder geval 15 minuten in te houden voor een goed resultaat. Maar ga het liefst voor één uur of zelfs langer.

Bekijk hier wat inspiratievideo’s:

@olivia.caputo

For my hot roller girlies 💓 #hotrollers #hairrollers #hairrollerstutorial

♬ original sound – Olivia Caputo

@aannaprimaveraa

Reply to @solbergkathinka Literally never curling my hair any other way #hairtok #hotrollers #hairrollers #hairtransformation

♬ Do You Believe in Magic – The Lovin’ Spoonful

@alyssareyneth

VOLUME ROLL – Face frame roller – Full video coming Thursday 💕 #HotRollers #HairTok #Volume @T3 Micro

♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

Kan je hot rollers in nat haar doen?

Helaas.. je kunt nat haar niet krullen met een krultang en dus ook niet met hot rollers. Als je hete stylingtools gebruikt dan ‘frituur’ je je haar als het ware. Wil je dit toch doen? Dan raden we je aan om normale haarrollers van mesh of klittenband gebruiken. Deze kan je wél gebruiken als je haar nog wat vochtig is en dan kan je ze gewoon laten ‘opdrogen’.

Wil jij meer volume in je haar? Dan moet je deze bijzondere warm-koud truc eens proberen