Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil jij meer volume in je haar? Dan moet je deze bijzondere warm-koud truc eens proberen

We spotten de nieuwste hacks en trends vaak op Instagram en TikTok. Er worden dagelijks wel honderden nieuwe tips geplaatst en wij houden ervan. Zo kunnen we niet genoeg krijgen van alle haarvideo’s want sommige tips zijn zó ontzettend handig. Op Instagram zagen we een nieuwe truc en het heeft alles te maken met volume door het gebruik van warme én koude lucht.

Het beautybedrijf act + care legt het in een video aan ons uit.

Volume

In de video zien we hoe @helenreavey met een borstel haar haar verdeeld. Ze kamt een stukje naar beneden en duwt de borstel dan weer omhoog. Op dat stuk haar föhnt ze eerst vijf tot acht seconden met warme lucht en daarna vijf tot acht seconden met koude lucht. Ze laat vervolgens het haar uit de borstel vallen en klaar is kees. Zo makkelijk kan het creëren van volume blijkbaar zijn. Bekijk hier de video:

Reacties op de volume hack

Onder de video reageren mensen enthousiast op de hack: “Mind blow” en “Wat een geweldige tip!” Ook blijkt het dat deze hack al jaren oud is. Zo reageert iemand in de reacties: “God, we deden dit in de jaren 70 en in de jaren 80!!” Ahhh een golden oldie dus.

Haar beschermen

Hoe leuk deze hack ook is, je moet nooit vergeten hoe belangrijk het is om je haar te beschermen tegen de hitte van een föhn of andere stylingtools. Hittebeschermingspray gebruik je uiteraard voordat je aan de slag gaat met je gloedhete tools. In de video hieronder is te zien hoe belangrijk het is om bescherming tegen hitte te gebruiken in je haar.

De moeite waard: dit zijn de voordelen van koud douchen voor je huid, haar en gezondheid