Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Whut? TikTokkers gebruiken nu appelcider azijn om glanzend haar te krijgen

Appelcider azijn is niet alleen lekker, maar het heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor het reguleren van je bloedsuikerspiegel en stimuleert het de gezondheid van je darmen. Volgens TikTokkers is het niet alleen goed voor je gezondheid, maar heeft het ook heel veel voordelen voor je haar. Het kan je lokken glanzender maken en dat is iets wat we allemaal wel willen.

Right?!

Appelcider azijn

Hoe kan appelcider azijn je haar glanzender maken? Omdat dit product zuur is, kan het helpen de pH-waarde van je haar en je hoofdhuid te herstellen. Er zijn namelijk veel haarproducten die de pH-waarde verhogen. Met dit soort azijn kan je dit weer in balans brengen. Door de pH-waarde te herstellen, kan het de buitenlaag van de haarschacht sluiten. Dit beschermt dan weer de binnenlaag die zorgt voor de kracht, elasticiteit en textuur van het haar. Hierdoor gaat je haar er gladder en glanzender uitzien en is het makkelijker in vorm te brengen. Ook wordt appelcider azijn vaak aangeraden aan mensen die hun haar verven, omdat het de levensduur van de kleur kan verlengen. Zie hier het resultaat van het azijn op je haar:

@moniquemrapier

Reply to @maddierose0120 say bye to oily hair 👋🏼 comment any questions!💗 #hair #hairtok #oilyhair #hairhacks #applecidervinegar #haircare #hairtips

♬ Still into You – Paramore

Appelcider azijn voor je hoofdhuid

Ook voor je hoofdhuid heeft het gebruik van appelcider azijn voordelen. Het is namelijk een soort exfoliant. Dit betekent dat het dode huidcellen kan verwijderen die zich op de hoofdhuid ophopen en ook kan het vettigheid verminderen. Ten slotte heeft het ook nog ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen (middel voor behandeling van infecties) die gunstig kunnen zijn voor sommige aandoeningen. Geen reden om deze hack dus niet te proberen toch?

Nadelige effecten

Helaas zitten er ook negatieve gevolgen aan het gebruik van appelcider azijn. Overmatig gebruik kan je haar namelijk juist droger en broos maken. Ook is het zo dat als je donker haar hebt, het zuur koperachtige tonen (rood dus) naar voren kan brengen. Dat wil je echt vermijden. Het wordt aangeraden om het product één tot twee keer per week op je haar te gebruiken. Heb je heel droog haar? Gebruik het dan één keer per week of zelfs minder. Ook kan je een verdunde variant van appelcider azijn gebruiken. Dit is eën van onze favoriete professionele stylingproducten met dit ingredient:

Ouai Detox Shampoo – 30 euro

Appelcider azijn
Ouai

Wij gaan deze hack proberen, jij ook?

Last van roos of vet haar? Dit probeert je hoofdhuid je te vertellen