Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van roos of vet haar? Dit probeert je hoofdhuid je te vertellen

We zorgen allemaal goed voor ons gezicht en gebruiken allerlei crèmepjes en serums. Maar waarom doen we niet hetzelfde voor onze hoofdhuid? Deze snakt net zo erg naar wat extra liefde, en wij vertellen je hoe je die geeft.

Een gezonde hoofdhuid zorgt natuurlijk ook voor dik, glanzend haar. Dat willen we allemaal toch?

Dit probeert je hoofdhuid je te vertellen

Niet alleen roos, maar ook vet haar is een teken dat je hoofhuid niet in balans is. Dit kan door allerlei dingen komen. We vertellen je wat die dingen zijn en wat je ertegen kunt doen.

Shampoo

De eerste stap is natuurlijk de juiste shampoo en conditioner gebruiken. Stem je producten af op het soort hoofdhuid dat je hebt, dus droog of vet. Gebruik bij een droge hoofdhuid extra hydraterende producten en bij een vette hoofdhuid oil-control producten of kalmerende producten. De shampoos van Head and Shoulders zijn bijvoorbeeld een goede om te gebruiken, omdat die gericht zijn op de gezondheid van je hoofdhuid.

Gezondheid

Naast de juiste shampoo gebruiken, zijn er heel veel andere dingen die invloed hebben op de balans van je hoofdhuid. Even een kritische blik werpen op je lifestyle kan dus geen kwaad. Denk aan een opbouw van resten van stylingproducten. Dit kan je poriën verstoppen en (net als verstopte poriën in je gezicht) voor irritaties en oneffenheden zorgen. Ook te weinig water drinken en ongezond eten heeft invloed op je hoofdhuid, en je mentale gezondheid draagt ook een steentje bij.

Het kan ook helpen om af en toe die stijltang of fóhn weg te leggen. Again, je gezicht behandel je ook niet met hitte, dus waarom zou je hoofdhuid het wel fijn vinden? Of probeer eens te switchen naar haarproducten zonder sulfaten, alcohol of parfum. Dit zijn allemaal dingen die je haar niet nodig heeft, en waar je hoofdhuid al helemaal niet blij van wordt. Hoe natuurlijker de producten, hoe beter.

Basically, je hoofdhuid reflecteert hoe gezond je bent. Zorg dus goed voor jezelf, drink je water en houdt je mentale gezondheid in check. Houdt eventuele veranderingen van het weer ook in de gaten en pas je hierop aan. Bescherm je haar tegen de kou, of juist te veel zon. Gebruik daarnaast de juiste producten en behandel je hoofdhuid net zo goed als je gezicht. Binnen no-time ben je van die droge of vette hoofdhuid af en is je haar weer dik en shiny!

Meer voor je haar