Demi Rutten
Demi Rutten Life 12 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

Thuiswerkers opgelet: Dit zegt je sterrenbeeld over jouw thuiswerkhouding

Thuiswerken is een de norm de afgelopen maanden, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. De een krijgt thuis meer voor elkaar dan op kantoor en de ander krijgt zijn/haar to do lijstje maar niet weggewerkt. Wist je dat je sterrenbeeld daar invloed op heeft? Wij vertellen je wat voor type thuiswerker jij bent.

Zeg maar tegen je baas dat je er niks aan kan doen dat je je niet kunt concentreren, het ligt aan je sterrenbeeld. 😉

Wat jouw sterrenbeeld zegt over je thuiswerkhouding

We doen het nu al bijna een jaar: thuiswerken. Je zou denken dat iedereen er dus inmiddels een pro in is, maar niets is minder waar. Wil je weten wat voor thuiswerktype je bent? Daar kan je horoscoop weleens wat over te zeggen hebben. Check hier wat die van jou zegt.

1. Ram (21 maart- 20 april)

De Ram kan als thuiswerker snel gefrustreerd raken. Dit sterrenbeeld showt graag zijn werk aan zijn/haar leidinggevende en heeft bevestiging nodig. Als Ram trek je snel naar succesvolle mensen toe, en door thuiswerken zien diezelfde succesvolle mensen niet hoe hard jij werkt. Want dat doe je, je werkt hard en kan jezelf daarin goed motiveren, ook vanuit je eigen huis.

2. Stier (21 april-20 mei)

Een Stier is een geboren leider, zeker in tijden van onzekerheid (waar we nu in zitten helaas). Je bent aardig, begripvol en schiet snel te hulp waar nodig. Ook ben je heel direct en zal je iemand gewoon vertellen wat hij of zij goed, maar ook zeker fout doet. De stier is een harde werker en werkt gefocust, ook vanuit huis.

Je kan wel snel geïrriteerd raken als je het gevoel hebt dat anderen hun werk niet doen of een grote fout maken. Probeer dit humeur niet te veel af te reageren op je collega’s, dit zorgt voor een slechte sfeer onderling.

3. Tweelingen (21 mei- 21 juni)

Het gezegde dat Tweelingen two faced zouden zijn, klopt niet helemaal. De Tweeling past zich gewoon makkelijk aan aan de situatie en omgeving en gedraagt zich daarom in verschillende omstandigheden anders. Je bent als Tweeling dus veelzijdig en dat kan in je voordeel werken.

Een nadeel is wel dat je graag mensen om je heen hebt om je te motiveren, dus daarin is thuiswerken niet jouw ding. Dat wil niet zeggen dat je niet hard werkt, maar pas op dat je niet jezelf uit het veld laat slaan door kleine tegenslagen. Opstaan en doorgaan is hierin het beste.

4. Kreeft (22 juni- 22 juli)

Het sterrenbeeld Kreeft is creatief en zit vol met ideeën. Met jouw positieve houding en enthousiasme breng jij normaal gesproken leven in de brouwerij op elke werkplek. Tijdens het thuiswerken ben jij dan ook degene die iedereen in contact probeert te houden en Teams-activiteiten organiseert voor teambuilding op afstand.

Jouw sterrenbeeld houdt echter niet van te veel verandering, dus het wisselend thuiswerken en naar kantoor mogen raakt jou harder dan andere sterrenbeelden. Structuur is dus belangrijk voor de Kreeft. Maak to do lijstjes en houdt contact met je collega’s.

5. Leeuw (23 juli- 21 augustus)

De Leeuw is een leider, of ze nu de baas zijn of niet, ze voelen zich altijd aangetrokken tot machtige posities. Jou zullen we dus ook het meest horen praten tijdens een Teams-meeting, of je bestookt je collega’s met ideeën om een project beter te maken. Je bent echt gefocust op het eindresultaat en doet er alles aan om dat te leveren.

Pas wel op dat door het gebrek aan lichaamstaal via Teams, je sneller over kan komen als bazig en controlerend. Dit kan bij je collega’s verkeerd overkomen, terwijl jij als leeuw het goed bedoelt.

6. Maagd (22 augustus- 23 september)

Maagden zijn echte perfectionisten en besteden graag aandacht aan details. Ben je het overzicht kwijt over een project? Laat een Maagd het nakijken en you’re good to go. Jij wil oprecht het bedrijf waarvoor je werkt verbeteren en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

Door je perfectionisme heb je een handje van projecten van andere overnemen, als je het gevoel hebt dat de ander het niet goed doet. Pas daarmee op, zo kan je gezien worden als een know it al.

7. Weegschaal (24 september- 23 oktober)

Als Weegschaal red jij je prima in deze onzekere tijd. Jij ziet nergens problemen en bent easy going en dat helpt je enorm nu. Jij bent een echte teamplayer en brengt positiviteit naar een werkplek.

Je houdt van eerlijke en oprechte mensen, maar laat je wel sneller beïnvloeden door andere. Ook vind je het soms moeilijk om direct te zijn, dus verwacht van een Weegschaal geen confronterende email over een probleem.

8. Schorpioen (24 oktober- 22 november)

Een Schorpioen is goed om in je team te hebben tijdens deze omstandigheden. Jij bent gedreven en gepassioneerd over je werk. Wanneer jij een doel in je hoofd hebt, ga je er ook voor. Jij verwacht dezelfde gedrevenheid van je collega’s en kan er slecht tegen als zij laks omgaan met hun werk of niet reageren op jouw e-mails of appjes.

Probeer niet te veel grudges te houden mocht dat gebeuren, iedereen gaat namelijk anders om met deze situatie.

9. Boogschutter (23 november- 22 december)

De boogschutter is een geboren motivator en heeft altijd goede bedoelingen. Jij geeft echt om je collega’s en dat misbruiken mensen soms. Pas daarvoor op, zeker in deze tijden wil je niet meer op je vork nemen dan je aan kunt.

Je hebt als Boogschutter een aanstekelijk enthousiasme en dat is zeker nodig in deze tijden. Probeer je alleen niet te veel te laten afleiden door leuke dingen en zorg dat je professioneel blijft.

10. Steenbok (23 december- 20 januari)

Steenbokken lijken een beetje op Leeuwen en zijn erg gedreven. Jij doet dit alleen niet voor de erkenning, maar omdat je houdt van structuur en dat alles soepeltjes loopt. Dit is de ideale houding om te hebben tijdens deze lockdown-thuiswerksituatie. Jij hebt veel zelfdiscipline en bent gemotiveerd.

Dit heeft een goede invloed op je collega’s, dat is maar goed ook want je verwacht van hen niks minder. Je bent direct, soms iets te direct omdat je praktisch bent ingesteld. Probeer te voorkomen dat je bot overkomt, zeker via Teams of E-mails is die kans aanwezig.

11. Waterman (21 januari- 19 februari)

Als Waterman word je soms gezien als de robot van de sterrenbeelden. Jij zet ‘s morgens je workmode aan, gaat de hele dag gefocust te werk en levert aan het einde van de dag je resultaat af.

Jij bent heel erg zelfstandig en hebt een passie voor je werk. Ondanks je zelfstandigheid waardeer je hulp van andere wel heel erg, en helpt zelf ook graag. Je bent wat terughoudender in je emoties, probeer daarmee niet ongeïnteresseerd of emotieloos over te komen tijdens het thuiswerken.

12. Vissen (20 februari- 20 maart)

Het sterrenbeeld Vissen praat graag problemen uit en is goed in communiceren. Jij bent altijd een luisterend oor voor je collega’s, maar mensen moeten jou niet onderschatten. Jij bent creatief en vrijdenkend en denkt eerst goed na voordat je iets doet.

Je hebt soms moeite met voor jezelf opkomen, maar laat mensen niet over je heen lopen en laat van jezelf horen. Jij zet de gevoelens van andere snel boven die van jezelf, maar probeer tijdens deze lockdown ook aan jezelf te denken.

Meer weten over de sterrenbeelden? Lees dan eens het boek Leven met de Sterren van Yasmin Boland.

Meer over sterrenbeelden