Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Kombucha: dé skincare-trend van 2021 en waarom jij het wil proberen

Misschien ken je het, misschien niet, maar het drankje kombucha maakt een opmars in de skincare-wereld. Celebrities zoals Hailey Bieber en Kourtney Kardashian zijn al fan, en wij vertellen je waarom jij kombucha producten nodig hebt in je leven.

Het klinkt een beetje vies, maar als de sterren het gebruiken, dan kan jij het ook.

Kombucha voor je huid

Kombucha lijkt een beetje op ijsthee, maar is gemaakt van zwarte thee, suiker en scoby. Dit is een ‘levende starter cultuur’. Zegt je waarschijnlijk niks, hoeft ook niet, maar eigenlijk zorgt scoby ervoor dat het drankje gaat fermenteren.

En dat fermenteren maakt het kombucha. Het fermenteren geeft bepaalde bacteriën en zuren aan het drankje die later weer van pas komen.

Gezondheid

Kombucha bestaat al zo’n 2000 jaar, alleen de laatste jaren is het steeds populairder geworden voor een groter publiek (wij dus). Het drankje heeft veel voordelen voor je gezondheid.

Zo zou het goed zijn voor je stoelgang, je immuunsysteem en zou het je meer energie geven. Als het gemaakt is van groene thee in plaats van zwarte thee, heeft het zelfs een beschermende werking voor je cellen.

Skincare

Maar waarom zou je het willen gebruiken voor je huid? Nou, op onze huid leven allemaal goede bacteriën en mini organismen. De zogenaamde huidflora beschermt je huid tegen slechte invloeden van buitenaf en houdt hem gezond.

Bij het gebruiken van te harde skicnare-producten op je gezicht kan deze huidflora beschadigt raken en dus je huid minder goed beschermen. Kombucha is een ingrediënt dat bijdraagt aan het behoud van je huidflora en hem weer aanvult. Hierdoor blijft je huid dus in balans en gezond.

Je kunt een kombucha cleanser gebruiken zoals deze, of een kombucha face mist.

Meer skincare: