Janne Vogel
Janne Vogel Beauty en Style 16 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Van babylights tot balayage: déze highlights geven je het gewenste effect

Highlights zijn hot. Ook als je je natuurlijke haarkleur wilt rocken, kan de verftechniek zorgen voor een nog mooier effect. Wil je highlights zetten? Dan is het zaak om uit te vinden welke manier van highlighten je het effect geeft dat je wilt.

Lees vooral even mee als je nieuwsgierig bent naar welke highlighting-techniek jouw lokken én gezicht het best tot hun recht laat komen.

Highlights: deze stijl kies je voor dit effect

Ga jij voor babylights of toch voor een balayage? Wij zetten op een rijtje welke manier van highlighten welk effect oplevert en wat het precies inhoudt.

Balayage

Balayage is geen look, maar een techniek. Het woord komt uit het frans en betekent ‘veeg’. Kappers creëren met de balayage-techniek licht en schaduw in je haar door met een penseel kleur op je lokken aan te brengen. Het resultaat? Een subtiele all over sunkissed-look met lichte en donkere plukken door elkaar.

Babylighting

Babylights zijn, in tegenstelling tot balayage, superfijne haarlokken die gekleurd zijn. De techniek zorgt ervoor dat het haar multidimensionaal lijkt vanwege de micro plukjes die zijn geverfd. Geloof ons, iedereen denkt dat je je babylights al hebt sinds je geboorte. Enne, laat ze dat maar lekker denken.

Twilighting

Perfect voor brunettes: de twilighting-techniek. Het gaat hier om een mix van balayage en babylights, die samen een mega subtiele, dimensionale look creëren. Heb je donker haar? Voor twilighting worden warme ondertonen en gouden effecten gebruikt. Wat je zoiets als hieronder oplevert. Hoe mooi!

Ombre

Je hebt vast en zeker weleens gehoord van ombre. Deze techniek zorgt voor een kleurverloop van donker bij de wortels tot licht (lichter, lichtst) bij de punten. Bijvoorbeeld: bruine roots die halverwege uitlopen in karamel en honing met lichtblonde uiteinden.

Sombre

Sombre is simpelweg ombre, maar dan subtieler. Duidelijk, toch?

Face framing

Face raming houdt in dat het voorste deel van het haar rond je gezicht wordt uitgelicht. Deze plukjes hebben van nature de neiging om blonder te worden door de zon, omdat de zon er recht op schijnt. De techniek kan (de kleur van) je haar opleuken, zonder dat je helemaal in de verf hoeft. Chill!

Rogue Blonde

Een versterkte versie van face framing is rogue blonde. Deze 90’s trend is hot onder celebrities en wij snappen wel waarom. De voorste plukjes die langs je gezicht vallen worden geverfd in een kleur die een sterk contrast creëert met de rest van je haar. Kylie rockt deze look.

Lees ook:

Glamour UK