Redactie
Redactie Beauty en Style 16 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend en gezond kapsel

Als het gaat om ons shampoo-schema maken we geen grappen, we plannen precies wanneer we ons haar moeten wassen. Heb je zaterdag een feestje? Dan moet het op vrijdagochtend al gewassen worden voor een stevige coupe. Maar hoe vaak is het écht nodig om je haren te wassen voor een gezond en glanzend kapsel?

Voor sommige meiden gaat er geen dag voorbij zonder dat ze hun haren weer onder bedolven hebben in de shampoo, terwijl anderen dit om de vier dagen doen. Het aantal keer in de week dat je haar gewassen moet worden hangt heel erg af van je haartype, maar ook aan de hoeveelheid wasbeurten waaraan de hoofdhuid ‘gewend’ is.

Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend kapsel

Wij vrouwen streven altijd naar een glanzend kapsel en daar steken we heel wat energie in. We douchen, kammen, preppen, föhnen en verzorgen onze lokken totdat we erbij neervallen. Maar wedden dat jij veel vaker je haar wast dan eigenlijk nodig is?

Te vaak je haar in de shampoo doet meer kwaad dan goeds voor je lokken. Iedere dag wassen wordt door elke haarexpert afgeraden, zeker voor meiden met lange manen is dit schadelijk. Korter haar kan iets vaker gewassen worden, omdat de oliën van de hoofdhuid sneller de haarpunten bereiken.

Twee á drie keer wassen per week is volgens experts meer dan voldoende. Gebruik je tussendoor vaak droogshampoo? Dan kan je volgens experts makkelijk vier dagen zonder. Maak je geen zorgen, het is niet schadelijk voor je haar om zolang tussen de wasbeurten te laten. Als je te vaak je haren wast droog je het uit en maakt je de kleur dof, ook als dit je natuurlijke haarkleur is.

Hoe ‘train’ je je haar langer fris te blijven?

Het klinkt gek, maar het kan echt. Als jij elke dag je haren wast, dan is je haar hieraan gewend en wordt het sneller vet. Dat vet aanmaken moet je haar afleren, dit doe je door het in stapjes steeds minder vaak te wassen. Droogshampoo is je beste vriendin in dit proces en je lokken enkel uitspoelen met water helpt ook enorm. Geloof ons, uiteindelijk ben je blij met de tijd die je bespaart door niet elke dag je haren te wassen.

Lees ook: Je haar minder vaak in de shampoo? Wij hebben dé tips voor je