Gina Koninkx
Gina Koninkx Sporten 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb jij vroeger gehockeyd? 7 dingen die je nooit zal vergeten van die tijd

Stond jij vroeger ook klokslag 9:00 uur op het hockeyveld in het weekend? Dat had je écht niet willen missen. Van de lange ritjes in de auto met je hockeyteam tot de verplichte scheidsrechterscursus die je van de KNHB moest volgen. Wat heb jij een lol gehad toen je nog op hockey zat.

Als je in je jongere jaren op hockey hebt gezeten kan het niet anders dan dat je een geweldige tijd hebt gehad met je teamgenootjes. En veel van jullie herinneringen zijn natuurlijk blijven hangen.

Heb jij op hockey gezeten? Dan zal je deze dingen nooit vergeten

Hoe schaamtevol sommige situaties ook waren *ahum ordinair tongen op het hockeyfeest*, deze herinneringen zijn goud.

1. Hockeyfeesten

Om te beginnen natuurlijk de legendarische hockeyfeesten van je eigen hockeyclub én die van andere clubs. Jeetje wat heb jij je daar misdragen.

2. De derde helft

Het was helemaal niet te doen om de eerste en tweede helft, jouw team kwam het liefst alleen opdagen voor de derde helft. Bier, bier, bier!

3. Je geilde op de hockeytrainer

Wie niet? Dit waren altijd boys die net wat ouder waren en op een leeftijd die pubermeiden super interessant vinden. Oh wat een gegiechel tijdens de trainingen.

4. Je was niet echt goed

Tenzij je selectie speelde natuurlijk, maar de overige teams waren meer vriendenteams dan serieus bezig met het kampioenschap binnen slepen.

5. Je keek bij de wedstrijden van de jongens

Niks zo interessant als de jongens van de D1, C1, B1 en A1. Je was ongetwijfeld verliefd op minstens één van deze hockeyers van de club.

6. Fietsen met een stick

Als er iets is wat je niet mist is dat fietsen met een hockeystuk. Enkelen hadden maar zo’n handige klem want ergens vond je het ook wel heel cool om met die stick in je hand over de weg te slingeren.

7. Je was gek op je tenue

Je voelde je super knap in dat hockeytenue van de club. Het gaf je daarnaast ook het gevoel ergens bij te horen en dat was in die fase van je leeftijd erg belangrijk.