Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG! Dit is hoe lang mensen gemiddeld op een slechte date blijven

Deze situatie hebben we vast en zeker allemaal wel eens meegemaakt: je hebt super veel zin een date, maar zodra die begint weet je al dat het niks gaat worden. Het overkomt de besten van ons, maar hoe kap je dit netjes af? Veel mensen lijken dit nog aardig lastig te vinden, want wij vertellen je hoe lang mensen gemiddeld op een slechte date blijven.

OMG, zo lang?!?

Datingtrends

Als we romantische films mogen geloven staat de ware om de hoek op ons te wachten. Helaas blijkt dit in werkelijkheid allemaal wat minder makkelijk te gaan. Zo kan je naast in het echt daten ook al een hele tijd in contact komen met mensen via datingsites en social media. Maar zelfs met deze tools lukt het niet iedereen om een leuke match te vinden.

Niet zo gek als je het ons vraagt, want niet iedereen date met dezelfde intenties. Er zijn tegenwoordig namelijk ook een hoop slechte datingtrends waarvoor je moet oppassen. Zo is ‘groundhogging’ ontzettend slecht voor je date-leven en breadcrumbing is de veelvoorkomende datingtrend waar mannen zich massaal schuldig aan maken.

Slechte date

Als je dan eindelijk een leuk iemand hebt weten te vinden is het tijd om een afspraak te plannen. Als je dacht dat de ellende nu voorbij was heb je het mis. Dat de date gepland staat betekent namelijk niet dat deze ook gegarandeerd leuk is. Het komt namelijk regelmatig voor dat een date vies tegenvalt, maar dit betekent niet direct het einde.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel mensen verassend lang op een slechte date blijven. Wel voor 51 minuten om precies te zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden (58%) zei dat ze de hele date zouden blijven, waarvan 72% dit zouden doen uit beleefdheid. Slechts 37% hoopten dat de afspraak beter zou worden en 36% zei dat ze zich gewoon te ongemakkelijk zouden voelen om iets te zeggen.

Helemaal klaar met dating-apps? Dit zijn de beste plekken om de liefde van je leven tegen te komen