Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Schrijfster van ‘Hoe overleef ik’-boekenreeks komt met boek voor volwassenen

Het heeft menig tiener door de pubertijd heen geholpen: de Hoe Overleef Ik-boeken van Francine Oomen. De boeken gingen over Rosa en haar avonturen op de middelbare school, met eerste liefdes, veranderingen in het lichaam en de band met vrienden en ouders. Het eerste boek kwam uit in 1998 en in 2015 kwam er een einde aan de boekenreeks. Inmiddels is ‘Rosa’ volwassen en maakt ze hele andere problemen mee. Daarom komt er nóg een boek, dit keer voor een oudere doelgroep.

Hoe overleef ik

Vroeger waren we nog niet zo heel erg handig met internet (en was het simpelweg nog niet zo’n ding) en daarom waren boeken zoals ‘Hoe overleef ik de brugklas’ en ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen?’ een uitkomst. Het was fijn om te lezen hoe een andere puber met soortgelijke issues omging, ook al was de hoofdpersoon fictief.

Als je ouder wordt kom je ook voor hele andere problemen te staan.. zo mogelijk nóg ingewikkelder. Francine wil daarom nog een boek schrijven, gericht aan een iets oudere doelgroep – mensen tussen de 20 en 30. Het verhaal zou weer gaan om Rosa en zij krijgt te maken met thema’s als (af)studeren, een baan vinden, burn-outs en andere mentale gezondheidskwesties, een huis kopen etc. Iets waar elke twintiger mee te maken krijgt op het moment.

@francineoomenhoi

@jur @mrhogenboom @_ @Elke @Marleen @user9932911436534 @Emma J @Ammie @blossomvdvlies #hoeoverleefik @_kaishax_ #volwassen #afgestudeerd #ennu? #nextgeneration #survivaltips #thequeen

♬ origineel geluid – Francine

Francine deelt daarom een TikTok met de vraag of mensen willen meewerken aan haar boek. Ze vertelt: “Ik heb besloten om een nieuw Hoe overleef ik-boek te schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in de puberteit, maar over Rosa en haar vrienden – en ook nieuwe vrienden natuurlijk – tussen de twintig en de dertig. Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers nu hebben, en dat is best wel een heel ingewikkelde periode”. Ook wil de schrijfster een aantal mensen interviewen. Hoe ziet zo’n interview eruit?: “Een gesprek over jouw leven en waar je allemaal tegenaan loopt.” Lijkt dat je wel wat? Dan kun je haar mailen op [email protected].

Dit is waarom het ene stel vreemdgaan overleeft, en het andere stel niet