Demi Rutten
Demi Rutten Love & Seks 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom het ene stel vreemdgaan overleeft, en het andere stel niet

Het is iets dat je hoopt nooit mee te hoeven maken, en ook geen ander gunt: bedrogen worden. Helaas gebeurt het toch heel vaak, en het is niet iets waar je zomaar overheen komt. Toch zijn er stellen die overspel samen doorstaan. Waarom lukt dat sommige stellen wel en andere niet? Wij leggen het je uit.

Vertrouwen terugwinnen kost tijd. Héél véél tijd.

Dit is waarom het ene stel vreemdgaan wel overleeft, en het andere niet

Vreemdgaan: het is de grootste nachtmerrie van veel mensen in een relatie. Je partner betrappen op vreemdgaan doet enorm veel pijn en het schaadt je vertrouwen. Toch zijn er stellen die samen door overspel heen komen.

Hoe kan het dat dat sommige stelletjes wel lukt, en andere niet? Wij leggen het je uit.

1.Je hebt verantwoordelijkheden samen

Ben je al jaren samen, heb je een huis gekocht of zelfs kinderen? Dan is de kans groter dat jullie voor de relatie willen vechten dan wanneer je pas een korte tijd samen bent. Jullie hebben al hard gewerkt voor alles wat jullie bereikt hebben samen, waardoor je minder snel op zal geven bij zo’n tegenslag.

2. Je vreemdgaande partner doet alles om jouw vertrouwen terug te winnen

Als je partner is vreemdgegaan, is het vertrouwen tussen jullie weg. De vreemdgaande partner zal er dus alles voor over moeten hebben om dit weer goed te maken. Dat betekent het geven van Social Media wachtwoorden, het laten checken van je appjes of mailtjes wanneer je partner erom vraagt, etc.

Dit klinkt misschien niet als de gezondste situatie, maar openheid en eerlijkheid tegenover je partner is de eerste stap voor het redden van je relatie. Hiervoor moet de vreemdgaande partner natuurlijk wel inzien hoe fout hij/zij zat. Als dat niet zo is, valt er weinig te redden.

Het opnieuw opbouwen van het vertrouwen kan tot wel 2 jaar duren, dus dit gaat tijd nodig hebben.

3. Jullie bekijken en bespreken onderliggende relatieproblemen

Hoewel vreemdgaan nooit goed is, kan er soms wel een diepere onderliggende reden voor zijn. Wil je de relatie nog een kans geven? Dan is het goed om ook dit soort dingen te bespreken. Zo pak je problemen bij de kern aan en voorkom je dat de situatie zich herhaalt.

4. Je kunt je partner vergeven en opnieuw beginnen

Uiteindelijk, als jullie ervoor kiezen samen door te gaan, zul je als bedrogen partner de ander moeten vergeven. Wrok en wantrouwen zal de relatie niet goed doen, en een nieuwe start heeft alleen nut als je het verleden los kunt laten. Doe dit natuurlijk wel alleen als je partner bewezen heeft dit waard te zijn, en zijn/haar fouten goed heeft gemaakt.

Lees ook: Over je ex heen komen? Probeer de no contact rule eens