Demi Rutten
Demi Rutten Love & Seks 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Over je ex heen komen? Probeer de no contact rule eens

Een break-up is nooit fijn, maar we hebben het allemaal weleens meegemaakt. Geen zin om weken te huilen om je ex en zijn/haar Social Media 10 keer per dag te checken? Probeer dan eens de no contact rule, zo ben jij binnen no-time over je ex heen. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Uit het oog, uit het hart zullen we maar zeggen.

Break-up? Probeer de no contact rule om over je ex heen te komen

Het is nooit leuk om door een break-up te gaan, terwijl je dacht dat jij en je ex forever waren. Gelukkig heelt tijd alle wonden, maar dit betekent niet dat je weken als een balletje verdriet in je bed moet gaan liggen huilen.

Ooit gehoord van de no contact rule? Dit is een techniek om over je break-up te komen, die gegarandeerd werkt. Het is eigenlijk ook precies hoe het klinkt: ontwijk elke vorm van contact met je ex voor een bepaalde periode.

Drugs

Verliefd zijn, of liefde in het algemeen, is namelijk als een verslaving omdat het je goede gevoelens geeft. Als dit je ineens ontnomen wordt door de break-up, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen (ja, echt waar).

Het beste is daarom om cold turkey ‘af te kicken’ van alles wat met je ex te maken heeft. Heb dus geen contact met elkaar, gooi hem/haar van Social Media af en zorg dat je als het ware je banden met je ex doorsnijdt.

Triggers

Door geen enkele vorm van contact met elkaar te hebben, is het makkelijker om over je break-up heen te komen, omdat je je ‘verslaving’ niet meer voedt. Voel je je na enkele maanden goed genoeg om toch weer contact met hem/haar te hebben? Dan kun je dat altijd proberen.

Is dit een makkelijke of leuke manier om over je ex heen te komen? Nee, maar het is wel de snelste. Daarnaast heb jij door het gebrek aan contact met je ex meer tijd om aan jezelf te werken, en van jezelf de beste versie ooit te maken. Vergeet niet dat liefde voor jezelf hebben ook heel belangrijk is. 😉

Lees ook: 7x random dingen waar mannen opgewonden van raken