Renée
Renée Love & Seks 21 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Wat je libido over jouw persoonlijkheid kan onthullen

Misschien vind je het verschrikkelijk om vrijgezel te zijn. Niet alleen omdat je een partner mist, maar ook omdat je een hoog libido hebt en graag aan één persoon je liefde geeft. Of misschien heb je juist een laag libido en heb je geen behoefte om iedere dag van bil te gaan. Hoe dan ook, wat zegt je libido eigenlijk over je persoonlijkheid?

Als je mensen (lekker cliché) in twee hokjes zou kunnen plaatsen, dan zou je ze bijvoorbeeld kunnen plaatsen in het hokje ‘laag libido’ of juist ‘hoog libido’. We houden hiermee trouwens nu geen rekening met een ‘te laag’ of een ‘te hoog’ libido.

Wat een hoog libido of laag libido zegt over je persoonlijkheid

Hoog tijd om uit te zoeken wat dit over jou kan zeggen. Herken jij jezelf hierin?

Hoog libido

Het zou zomaar kunnen dat je een breder en/of juist een kleiner gezicht hebt. Uit een (niet heel) betrouwbaar onderzoek blijkt namelijk dat je meer lustgevoelens hebt als je zo’n gezicht hebt.

Terug naar je persoonlijkheid: jij bent iemand die je dag niet snel laat verpesten. Stress ervaar je weleens, maar vind je over het algemeen een verspilling van je tijd.

Je bent daarnaast een meid met een goed stel hersens. We durven te wedden dat je een HBO of WO-studie hebt gedaan, of in ieder geval zou kunnen volgen. Dat verklaart trouwens stiekem je voorliefde voor Temptation Island.

Je raakt graag je vriend aan. Want als je één ding fijn vindt, dan is het wel knuffelen. Je hebt een hekel aan het gevoel van ruzie hebben met je lover, dus daarom maak je het liever snel goed.

Tot slot: gezond eten staat bij jou hoog op je prioriteitenlijstje. Je sport regelmatig en geniet van het leven, maar dan wel met mate.

Je sterrenbeeld is Ram, Stier, Maagd, Weegschaal, Steenbok of Schorpioen.

Het artikel gaat hieronder verder

Oelala! Dit is wat je sterrenbeeld zegt over hoe sexy jij bent

Laag libido

Als je het eerder genoemde onderzoek mag geloven is de kans aanwezig dat jij juist een smaller en/of langer gezicht hebt. Maar aan dat onderzoek hoef je niet héél veel waarde te hechten. Het volgende herken je misschien wél.

Problemen en conflicten vermijd je liever, omdat je het moeilijk vindt om het los te laten. Ja, je maakt je snel zorgen en zoiets kan heel veel invloed hebben op hoe jij je voelt.

Zo leidt het tot moeite met slapen en soms zelfs negatieve gedachtes. En hé, als je niet altijd even zelfverzekerd bent over je uiterlijk: maak je geen zorgen. Je bent mooi zoals je bent.

Verder ben je een echt mensen-mens. Je doet niets liever dan borrelen met je vriendinnen en offert daar graag je sportavond en gezonde eetgedrag voor op. Je leeft tenslotte maar één keer.

Het scharrelen wat sommige vriendinnen van je doen vind je prima, maar dat is niet aan jou besteed. Liever stort jij jezelf in een lange, serieuze relatie. Dat dit betekent dat je minder seks hebt dan in het begin vind je helemaal geen probleem.

Je sterrenbeeld is Waterman, Vissen, Tweelingen, Kreeft, Leeuw of Boogschutter.

Lees dit ook eens:

Minder zin in seks? 4 dingen die invloed hebben op je lage libido