Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Veelbelovend: dit zijn de eerste beelden van de Game of Thrones-prequel

We hebben goed nieuws voor de Game of Thrones-fans! Er komt een Game of Thrones-prequel. En niet alleen dat, HBO heeft een teaser uitgebracht. De prequel heet House of the Dragons en belooft spannend te worden. En is ook zeker het bingen waard.

Wie speelt de hoofdrol?

House of the Dragons bestaat uit tien afleveringen. Het castingproces voor de prequel geeft al wat informatie over de rollen. Olivia Cooke van Bates Motel, Truth Seekers-ster Emma D’Arcy en Doctor Who-acteur Matt Smith zijn de nieuwste sterren in de serie. Daarnaast hebben we de eerste beelden van de cast op de set.

house of the dragon game of thrones prequal
HBO

Olivia speelt Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, die wordt gespeeld door Rhys Ifans. Emma speelt de hoofdrol als prinses Rhaenyra Targaryen. Matt speelt prins Daemon Targaryen, de jongere broer van koning Viserys Targaryen. We weten ook dat Peaky Blinders en The Third Day’s Paddy Considine koning Viserys Targaryen gaat spelen, de opvolger van Jaehaerys Targaryen, en It’s a Sin-ster Steve Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon, ook wel bekend als ‘The Sea Snake’, een avonturier en Lord of House Velaryon.

HBO

Waar gaat ‘House of the Dragons’ over?

House of the Dragons is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Het verhaalt speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af. Het volgt de familie Targaryen in de tijd dat zij aan de macht waren.

Wanneer is de release?

We denken dat de prequel in 2022 uitkomt, er is nog geen exacte datum bekendgemaakt. De productie werd in juli kort stilgelegd vanwege een coronabesmetting. Deadline meldde dat het om iemand van het productieteam ging. Dit persoon uit het productieteam van House of the Dragons moest vervolgens in quarantaine. Ook de mensen die nauw contact hadden met dit persoon moesten in quarantaine. Dinsdag verscheen er een teaser van de prequel. Bekijk de teaser hieronder.

HBO

De Sex and the City-reboot is deze winter te zien op HBO Max