Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je huid en haar worden mooier als je slaapt op zijde: dit zijn de beste producten

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor onze gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Maar wist je dat het type stof waarop je slaapt een aanzienlijke invloed kan hebben op de gezondheid van je huid en haar? Zijde, een luxe stof, staat al eeuwenlang bekend om de voordelen voor schoonheid. Waarom jij wil investeren zoiets? Let us tell you.

Slapen op zijde? Doe het asjeblieft

Er zijn van die beautyhacks, die heel makkelijk toe te passen zijn in je leven. Elke dag SPF smeren in zoiets, over een aantal jaar ben je jezelf dankbaar dat je daar mee begonnen bent. En slapen op zijde? Ook zoiets. Je hoeft er niks voor te doen, behalve zo’n kussensloop aan te schaffen. Slapen doe je toch wel. Maar slapen op zijde heeft heel veel voordelen en die gaan wij voor jou benoemen.

1. Vermindert frictie en voorkomt diepe rimpels

Eén van de meest opvallende voordelen van slapen op zijde is het verminderen van frictie tussen je huid en het kussen. Andere stoffen, zoals katoen, kunnen schuren en trekken aan je huid terwijl je draait en woelt tijdens de slaap. Dit kan leiden tot ongewenste rimpels en fijne lijntjes op jongere leeftijd, vooral op het gezicht. Zijden kussenslopen zijn daarentegen glad en glijden zachtjes over je huid – zodat die groeven geen enkele kans krijgen.

Deze kledingitems zou je eigenlijk heel je leven lang moeten bewaren

2. Hydratateren

Zijde heeft van nature vochtregulerende eigenschappen, wat betekent dat het vocht beter vasthoudt dan sommige andere stoffen. Dit is geweldig nieuws voor je huid, omdat het helpt om de natuurlijke hydratatie van je huid te behouden. Wanneer je op een zijden kussensloop slaapt, wordt vocht niet uit je huid gezogen zoals bij katoen en wordt je wakker met een frissere, gehydrateerde huid. Kijk, dat wil je toch!

3. Beschadigd haar? No way

Net zoals zijde wrijving op je huid minimaliseert, doet het hetzelfde voor je haar. Slapen op een zijden kussensloop vermindert de kans op gespleten haarpunten, klitten en beschadiging van het haar. In tegenstelling tot ruwere materialen zoals katoen, glijdt zijde zachtjes langs je haar, waardoor het haar minder snel afbreekt. Dit betekent dat je je dure haarproducten en stylinginspanningen langer kunt behouden en dat je haar dus op den duur mooier wordt.

De beste items voor jou

En dan wil je natuurlijk weten welke producten je dan moet aanschaffen? Komen ze:

Kussensloop

Zijde De Bijenkorf
Zijde De Bijenkorf

Het belangrijkste: een kussensloop van zijde. Hier is ‘ie!
Slip – Silk Queen kussensloop van zijde

Scrunchies

Zijde De Bijenkorf
Zijde De Bijenkorf

Wil je je haar in en staart? Je kunt je voorstellen dat elastiekjes ook niet héél gezond zijn. Maar van zijde is ‘t opeens een stuk beter.
Flora Pure Silk Scrunchies Set – haarelastiek van zijde set van 6 – Roze

Slaapmasker

Zijde De Bijenkorf
Zijde De Bijenkorf

Wil jij graag slapen met een slaapmasker? Dan is zijde ook the way to go.
Silk sleep mask

Fan van Haarlemmerbruin? Het blijkt toch niet heel erg goed te zijn voor je huid