Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 19 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze kledingitems zou je eigenlijk heel je leven lang moeten bewaren

Heb jij een overvolle kledingkast en is het weer eens tijd om op te ruimen? Je hebt geen overzicht meer in wat er nu wel en niet in je kast ligt en tijdens het opruimen kom je ineens items tegen waarvan je stiekem een beetje vergeten was dat je ze had. Relatable! Wanneer je klaar bent met opruimen voelt het weer helemaal clean en aesthetic aan, maar er is een kans dat je later spijt krijgt van dingen die je hebt weggedaan. Ondanks dat je het lang niet hebt gedragen, zijn er toch een aantal kledingstukken die je beter voor altijd kunt bewaren.

Voor altijd bewaren

Inmiddels weten we allemaal dat items die vroeger helemaal hot waren, later altijd weer terug in de mode komen. Denk bijvoorbeeld aan de lange spijkerrokken of cowboylaarzen. Deze items zijn een tijdje uit ons modebeeld verdwenen, maar zijn nu niet meer weg te denken. Wanneer jij aan het ‘ontspullen’ bent, zijn er dan ook een aantal kledingstukken die je beter niet meteen weg kan doen, maar gewoon even op de rommelzolder moet bewaren.

Leren items

Echt leren items blijven altijd mooi. Een leren tas of jas wordt zelfs alleen maar mooier wanneer je hem vaker draagt. Ook voor leren laarzen geldt: gooi ze bij de kleinste gebreken niet zomaar weg. Als er iets aan de zool of hak stuk is, breng ze dan gewoon even naar de schoenmaker en ze kunnen weer jaren mee.

Wol en Zijde

Kledingstukken van 100 procent wol of echt zijde hebben vaak een aardig prijskaartje. Mocht jij items van deze materialen in je kast hebben hangen raden wij dan ook zeker aan om dit voor altijd te bewaren. Ook al vind je het model even niet meer leuk of ben je er simpelweg op uitgekeken omdat je die ene zijde galajurk nu al vijf keer aan hebt gehad, bewaar het gewoon! Over een paar jaar zul je er weer hartstikke blij mee zijn.

Sjaals

Een sjaal is een accessoire die in ieder geval elke winter weer terugkeert. Investeren in mooie kwaliteit sjaals is dan ook zeker een aanrader. Soms hebben we de neiging om een sjaal die niet meer bij onze jas past weg te doen, maar waarom eigenlijk? Wie weet koop jij over een jaar een nieuwe jas en komt die ene sjaal dan toch weer goed van pas.

Merkkleding

Merkkleding blijft vaak wel zijn waarde behouden. Truitjes van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger of Ralph Lauren en broeken van Levi’s blijven altijd mooi. Ook al zijn sommige merken een tijdje even wat minder populair. Kleding van klassieke merken behoudt altijd hun charme.

Spijker

Spijker is een van de weinige dingen dat nog nooit uit de mode is geweest en dat waarschijnlijk ook nooit uit de mode zal raken. Van jeans tot spijkerjasjes of de corstet topjes die nu helemaal hot zijn, kledingstukken van een goede kwaliteit spijker (bevatten vaak weinig elastaan) gaan jaren lang mee.

Basics

Basic kledingitems zijn natuurlijk tijdloos en daarom altijd goed. Wanneer je twee zwarte topjes hebt die veel op elkaar lijken en je bent geneigd om er een weg te doen, denk dan even twee keer na. Als de een bijvoorbeeld in de was zit, komt een reserve altijd goed van pas.

5 onverwachte lessen die we hebben geleerd na het zien van XO, Kitty