Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hyaluronzuur in je haar? Deze hack gaat viral op TikTok en wij snappen waarom

Het concept van hyaluronzuur in haarverzorging is niet nieuw, toch is dit niet bij veel mensen bekend. We kennen het vooral van gezichtsserums of crèmes, waar dit ingrediënt vaak prominent in zit én gepromoot wordt. Het zorgt voor een gehydrateerd gezicht, iets waar we allemaal erg blij van worden. Maar waarom zouden we ons haar niet kunnen hydrateren met hetzelfde serum? Nou, dat kan blijkbaar wel!

TikTok, wat moeten we zonder je?

Hyaluronzuur op je haar

Ondanks dat er genoeg shampoos en conditioners bestaan met hyaluronzuur, besloot de Amerikaanse TikTokker Kaitlyn Boyer te experimenteren met een huidserum op haar haar. Waarom ook niet? Het klinkt misschien wat gek (en het is zonde van het serum, mocht het niet werken) maar dat weerhield haar er niet van om uit te proberen. Gelukkig deelt ze het resultaat met ons en duizenden anderen.

Volgens Boyer kwam ze op het idee door een andere TikTok waarin te zien was dat olie het haar niet kan hydrateren, maar dat alleen water dat kan. Na deze TikTok gezien te hebben besloot ze om het te testen met een hyaluronzuur-serum van The Ordinary en de resultaten liegen er niet om.

@katilynroundtree

Saw a TikTok that said hair oil doesn’t moisturize your hair, only water can. So I tried Hyaluronic Acid! 🤯 #hyaluronicacid #hair #hairhack #dryhair

♬ Good as Hell – Lizzo

In de video is te zien hoe Boyer het serum op nat haar smeert. Eerst laat ze het verschil zien tussen dag een en twee, maar aan het einde van de video zie je het resultaat na twee weken. Eerlijk is eerlijk, het haar ziet er een stuk minder droog uit.

Hyluronzuur zelf is een bevochtigingsmiddel en anders dan het normaal hydrateren van het haar met een masker of olie, werkt Hyaluronzuur zo dat het vocht onttrekt uit de omgeving. Als je dit ingrediënt op nat of handdoekdroog haar aanbrengt, kan het het zo’n 1000 keer zijn eigen gewicht in water dragen”, volgens dermatologist Deanne Mraz Robinson.

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te snappen dat dit ervoor zorgt dat je haar wel heel veel vocht vasthoudt én dus ontzettend gehydrateerd blijft. Ga jij het proberen?