Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 13 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Als je net iemand ontmoet voordat je lang op reis gaat

Misschien heb je wel eens een vakantieliefde gehad, waarbij de sweet goodbyes je behoorlijk zwaar vielen. Zou je hem ooit nog eens zien? Wisselen jullie nummers uit? Maar wat als het de omgekeerde vakantieliefde is, en jij hebt iemand thuis ontmoet vlak voordat jij voor een langere periode naar het buitenland gaat. Zie je hem daarna ooit nog terug? Je bent al maanden aan het plannen, voorbereiden en hebt gigantisch veel zin in jouw reis, studie- of werkervaring in het buitenland. Maar dan vlak voor vertrek ontmoet je hem. Dit was niet de bedoeling en de paniek slaat toe. Afscheid nemen is al niet jouw ding, zeker niet van deze jongen. Wat nu?!

Hou het bij het heden

Geniet zo lang het kan van elkaars aanwezigheid, want je weet niet hoe lang het nog zal duren. Natuurlijk zal afscheid nemen moeilijk zijn, maar het leven draait toch om alle mensen die je ontmoet? Precies, jullie zijn elkaar niet voor niets tegen het lijf gelopen en realiseer je dat ook. Het is leuk zo lang jullie het leuk hebben en focus niet te veel op de toekomst. Het heden is wat telt.

Maak geen afspraken die je niet kan nakomen

Je kan niet van hem verwachten dat hij op je zal blijven wachten, net zo min dat hij van jou kan verwachten dat je kuis blijft tijdens je afwezigheid. Maak daarom geen afspraken waarvan je weet dat je het niet kan nakomen. Wees wel eerlijk over jouw gevoelens tegenover hem, maar vergeet niet realistisch te zijn.

Realiseer je waarom het zó leuk is

Jarenlang zat je vast aan een of andere vloek en lukte het jou niet om überhaupt een relatie te hebben en dan nét voor vertrek schiet deze beste vent uit de grond? Beste universum, hoe kan het ineens mogelijk zijn om een leuke jongen mijn kant op te sturen? Maar goed, als je realistisch bent dan snap je eigenlijk ook best waarom hij zó leuk is.

Je gaat weg en daarmee blijft het spannend; zowel hij als jullie. Jullie doen alleen maar leuke dingen, omdat jullie beide weten dat dit voor een lange tijd niet mogelijk is. En met deze positieve houding staan jullie dan ook in de ‘relatie’.

Ongeacht of je hem nog gaat zien of niet, of jij verder gaat of hij verder gaat, of dat jullie elkaar missen en over een tijdje weer samen komen: geniet van elk moment samen en focus op het hier en nu. Hetzelfde geldt voor als jij weg bent: geniet van jouw tijd daar en hou niet teveel vast aan thuis.

LEES OOK: 5 tekenen dat je klaar bent om van je prela een rela te maken