Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 18 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Koppels die samen een IKEA kast in elkaar kunnen zetten zijn koppels die voor elkaar gemaakt zijn

Jij en je lover zijn een dagje in de IKEA geweest. Nu is het aan jullie de taak om samen die prachtige IKEA kast in elkaar te zetten. Meiden deze activiteit noem je pas een relatietest.

Jullie proosten traditiegetrouw in het restaurant van IKEA met priklimonade en Zweedse gehaktballetjes. Stilte voor de storm zullen we maar zeggen.

De ultieme relatietest: samen een IKEA kast in elkaar zetten en overleven

Vol goede moed slepen jullie het bouwpakket jullie nederige stulpje in. Eerst maar even een broodje en wat te drinken, want jullie weten: dit wordt zweten.

Jullie beginnen beide nog met een glimlach op jullie gezicht, want zó moeilijk kan het toch niet zijn? Je pakt de beschrijving van “BILLY” erbij en leest je lover voor wat hij of zij moet doen. Appeltje eitje toch?

1. Het begint net als prille liefde: allemaal te mooi om waar te zijn

Jullie beginnen aan de IKEA kast en hebben een goede tactiek bedacht: gewoon het boekje volgen. Dan kan er immers niets misgaan. En wát gaat het fantastisch goed, alles aan de kast lijkt fantastisch, net als in prille liefde.

Jullie zeggen zelfs tegen elkaar: “nou zie je wel, zo’n IKEA kast in elkaar zetten is niet zo moeilijk hoor. Andere mensen zijn gewoon te onhandig.”

2. De eerste irritante ontstaat al na een half uur

Ja, zo snel kan de stemming omslaan. De eerste 5 stappen gingen geweldig goed. Maar nu hebben jullie al geen idee meer. Volgens jouw lover heb jij namelijk niet het boekje gevolgd. Maar jij vindt vooral dat hij of zij helemaal een eigen plan heeft getrokken. Ja de eerste irritatie is daar.

3. Jullie trekken elkaars kwaliteiten flink in twijfel

Na de eerste paar fouten lijkt jullie bouwpakket alles behalve compleet. En als je op dat punt bent gekomen kan het wijzen beginnen.

Jij weet namelijk zéker dat er een paar schroeven kwijt zijn. En hij weet nu al dat de plank die jij hebt geplaatst sowieso op de verkeerde plek zit. Ja, het vertrouwen is even ver te zoeken.

4. Één van jullie flipt en rent gepikeerd weg

Bizar hoe hoog de emoties kunnen oplopen door een IKEA kast, maar daar zijn die Zweedse lui blijkbaar toe in staat.

Want na de zoveelste (valse) beschuldig trek je het niet meer. Je pakt je spreekwoordelijke biezen en zegt tegen je lover dat hij die k*t kast maar in elkaar moet zetten. Je bent laaiend.

5. Ik bemoei niet (of toch wel)

Je vindt dat je lover die kast nu maar moet regelen want bent er helemaal klaar mee. Maar in een ooghoek zie je een plank op een wel hele gekke plek zitten.

Voordat je het weet sta je in de deuropening met de volgende uitspraak: “die plank hoor daar niet hoor?”

6. Jullie zijn echte doorzetters dankzij deze IKEA kast

Ondanks alle tegenslagen bij de IKEA kast zetten jullie door. En als dat er op neer komt dat jullie een hele dag (geen grap) bezig zijn met deze kast is het maar zo.

Jullie doen er namelijk alles aan om een veilig huisje te bouwen voor jullie (eh vooral jouw) kleding. Doorzetters zijn jullie.

7. Geen enkele relatie is perfect net zoals jullie IKEA kast

Het heeft bloed zweet en tranen gekost maar jullie kast staat in de kamer. En de kast is klaar voor gebruik. Maar dat er een schroef mist en de kast niet helemaal waterpas staat? Ach, dat hoort bij het leven.

Geen enkele relatie is perfect net zoals de IKEA kast. En dat meid, is het teken dat jij en je lover de relatietest hebben doorstaan.

Meer over je relatie: