Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 18 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Eet de volgende 10 dingen om je kater binnen no time te laten verdwijnen

Hoe makkelijk de alcohol ook vloeit in de avond, hoe verschrikkelijk jij je de volgende morgen voelt. Het liefst blijf je de hele dag in het donker in bed liggen en vermijd je alle contact met de buitenwereld. Wil je het liefst zo snel mogelijk van je kater afkomen? Eet dan de volgende dingen.

Dat vijfde glas wodka lijkt op het moment zelf een ontzettend goed idee. Maar de dag erna snap je niet meer precies waarom. Je hoofd knalt uit elkaar en die misselijkheid had je liever ook niet gehad. Met andere woorden: een kater is gewoon altijd verschrikkelijk.

Eet dit tegen een kater

De één eet het liefst al het vettige eten dat er bestaat. Terwijl de ander niet eens aan eten kan denken. Toch zijn er een aantal dingen om te eten waarmee jouw kater als sneeuw voor de zon verdwijnt. Perfect als je te diep in het glaasje hebt gekeken tijdens Oud en Nieuw.

1. Peren

We weten dat je na een avondje stappen het liefst de volgende dag een paar frikandellen of andere snacks uit de frituur naar binnen werken. Maar het is toch een beter idee om voor een gezondere optie te gaan.

Probeer bijvoorbeeld een peer na een avondje stappen. Peren zijn namelijk de remedie voor een kater. Als je perensap drinkt, wordt je extreme kater met wel 16% tot 21% verminderd. Zo kan je toch nog genieten van je dag.

2. Limoen

Met een limoen kan jij zo gedag zeggen tegen je kater. Voeg aan een glas water twee druppels limoensap toe en een theelepel honing en jij hebt de oplossing tegen je kater.

3. Tomaten

Ga voor je avondje uit nog maar even langs de supermarkt. Niet voor nog meer drank, maar juist voor een trosje tomaten. Tomaten bevatten enorm veel vitamine C, maar een tomaat bevat ook glutathion. Deze stof helpt jouw lichaam om die kater tegen te gaan.

4. Spinazie

Het is misschien niet echt waar je op zit te wachten, maar het is een goed idee om spinazie te eten wanneer je een kater hebt. Elk blad bevat namelijk foliumzuur, vitamine C en zwavel. Laten dat nu net de voedingsstoffen zijn die jouw verschrikkelijke kater tegengaan.

5. Augurken

Kan je jouw kater echt niet aan? Zorg dan dat je wat augurken bij de hand hebt. Dit is ook weer een typisch geval van een snack die je niet echt wil tijdens een kater. Maar ze kunnen jou enorm helpen. Een augurk is rijk aan voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jouw kater verdwijnt.

6. Gember

Misselijk na die hoeveelheid alcohol? Neem dan gember. Deze antioxidant kan namelijk goed helpen tegen misselijkheid. Zo werkt gember als een ontstekingsremmer en verlicht het die vervelende misselijkheid. Zet daarom maar lekker een kop gemberthee om je beter te voelen.

7. Volkorenbrood

Na een avondje drinken, heb je de volgende dag alleen maar zin in veel koolhydraten. Maar goed ook, want volkorenbrood is perfect voor een kater. Het is een bron van ontgiftende B-vitamines en essentiële vetzuren die vooral jouw lever goed doen.

8. Appel

Een appel eten is de perfecte start van een dag wanneer je een kater hebt. Door de antioxidanten, fruitsuikers en mineralen helpt een appel jou om het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam te versnellen.

9. Wasabi

Iedereen die wel eens wasabi heeft geprobeerd, weet hoe pittig het is. Maar het is perfect na een dronken avond. Wasabi stimuleert de bloedcirculatie en zuurstofvoorziening van cellen. Een klein beetje wasabi doet wonderen wanneer je een zwaar hoofd hebt.

10. Tonijn in blik

Tonijn in blik is misschien allesbehalve wat je wil wanneer je een kater hebt. Maar deze vis zorgt ervoor dat je voedingsvoorraden in je lichaam weer worden aangevuld. Met andere woorden: de kater symptomen worden minder.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen