Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 18 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Massage voor beginners: zo leer jij (of je lover!) de letterlijke kneepjes van het vak

Niets fijner dan een overheerlijke massage van je lover. En éigenlijk is het ook best lief om zelf een keer een massage aan je liefde te geven. En daarom geven wij jou en je lover de ultieme tips voor de letterlijke kneepjes van het vak.

Meid, bereid je voor op een paar geweldige tips zodat jij je lover helemaal in de watten kunt leggen. En als jij nou vindt dat je zélf die massage verdient dan weet je natuurlijk aan wie je dit artikel moet laten lezen.

Een hemelse massage geven doe je zo

Een goede massage begint bij de juiste techniek. Daarnaast is het belangrijk om aan te voelen (en het anders te vragen) wat degene die je masseert fijn vindt. De één houdt immers van stevig terwijl de ander daar niet echt happy van wordt.

Zorg voor een ontspannen sfeertje

Het begint allemaal bij de juiste omgeving. Niemand wil immers in fel licht met house muziek worden gemasseerd. Althans, wij kennen ze niet. Zorg er daarom voor dat de ruimte waarin je de massage geeft gezellig en knus is. Dimlicht, kaarsje én fijne muziek.

Investeer in een goede olie

Geur is enorm bepalend bij ontspanning. Kies daarom een fijne massageolie die fijn aanvoelt maar ook fijn ruikt. Je kunt natuurlijk kijken wat je zelf lekker vindt (en je lover dan hopelijk ook) of je kiest voor een neutrale geur. Je kunt bij elke drogist wel massageolie vinden of ga naar een mooie speciaalzaak voor een chique variant.

Een paar échte regels voor een goede massage

Het is natuurlijk belangrijk dat jij of je lover gebruik maakt van de juiste massagetechnieken. Daarom zetten we voor jou een paar regels waarmee je altijd goed zit:
– Met je duimen tussen de schouderbladen in rondjes draaien. Probeer elke duim om en om te bewegen. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
– Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden. Rondom je oksels zitten de lymfeklieren en daar gemasseerd worden kan als aangenaam ervaren worden.
– De oorlel is bij veel mensen ook gevoelig. Je neemt de oorlel tussen duim en wijsvinger en beweegt je duim steeds herhaaldelijk naar beneden.
– Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
– De enkel is ook een gewilde plek. Zet je hand er op en maak er rondjes om heen. Geef druk van onder aan de voet naar boven toe.

De massage van je leven van je lover (of andersom)

Leuk al die tekst zul je denken maar hóe werkt het nou echt. Daarom delen we graag bovenstaande filmpje met je. En als je lover nu nog twijfelt over het geven van een massage dan laat je dit filmpje nog maar een paar keer zien. No need meer voor een massagesalon meid.

Meer over massages: