Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Vind je het ongemakkelijk om over seks te praten met je partner? Introduceer dan de ‘ja/nee/misschien’-sekslijst

Als je een partner hebt, is het belangrijk dat je alles met elkaar kan bespreken. Toch komt het helaas nog veel voor dat we het ongemakkelijk vinden om over seks te praten en dan vooral over onze behoeftes. Dit kan onder andere komen doordat je bang bent voor afwijzing. Als jij je hierin herkend, kan de ja/nee/misschien sekslijst misschien wel een handig hulpmiddel zijn voor jou én je partner.

Hiermee maak je je seksleven een stuk spannender, zónder een ongemakkelijk gesprek. Handig!

Probeer de ja/nee/misschien sekslijst als je het ongemakkelijk vindt om over seks te praten

Het klinkt misschien allemaal nog een beetje vaag, want wat houdt deze lijst nou precies in? Dit is eigenlijk gewoon een lijst die je maakt waarin staat waar je wel en niet voor openstaat in de slaapkamer. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een keer vastgebonden wil worden. Of misschien wil je een trio met (of zonder) je partner. Dit kan je dus allemaal op de ja/nee/misschien sekslijst zetten. Ook noteer je wat je echt niet zou willen doen en wat nog een twijfelgevalletje is, dus waar je misschien voor openstaat.

Zo’n lijst maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Pak een A4’tje of een notitieblok, zet drie strepen en schrijven maar! Als jullie klaar zijn, kunnen jullie deze ja/nee/misschien sekslijst met elkaar delen en zo leren jullie weer wat meer van elkaar en komen jullie misschien wel tot nieuwe en spannende ideeën voor in de slaapkamer!

Schrijf niet té veel op

Toch zit er wel een klein nadeel aan deze ja/nee/misschien sekslijst: het kan nogal overweldigend zijn. Het is heel verleidelijk om alle gekke en rare ideeën op te schrijven die je graag zou willen proberen, maar dit wordt niet aangeraden. Door veel van deze dingen tegelijk te proberen kan je nogal overdonderend raken. Er wordt dus aangeraden om eerst drie dingen per kolom op te schrijven. Als jij en je partner dan de lijsten naast elkaar leggen, kunnen jullie al op zo’n 6 à 7 dingen komen die jullie beiden willen proberen. Experimenteer lekker samen en als jullie de lijst hebben afgewerkt, kan je ‘m weer opnieuw maken.

Sidenote: als jij iets echt niet wil proberen van de ja/nee/misschien sekslijst, maar je partner wel heel graag wilt doen (of andersom), laat je dan niet overhalen! Je moet alleen doen waar jij je goed bij voelt!

Deze toxic datingtrends van Gen Z laten we lekker achter in 2022