Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Life 19 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Jarig tijdens quarantaine? Zo maak je er een feestje van

Wat normaal je favoriete dag van het jaar is, is nu een trieste bedoening. Je bent jarig tijdens quarantaine en ziet eigenlijk heel erg op tegen deze dag. Toch hoeft het geen sneu geheel te worden, je kan namelijk prima zelf de slingers ophangen – en wel aan de hand van de volgende tips. Happy birthday to me!

Jarig tijdens quarantaine

Je gunt het eigenlijk niemand: jarig zijn tijdens quarantaine. Had je net besloten dat dit hét jaar zou worden waarin je de bloemetjes buiten ging zetten met je verjaardag, wordt er nog al wat roet in het eten gegooid. Zo lang je gezond bent en niet met griep op bed ligt, kan je er op de volgende manieren toch thuis een feestje van maken.

1. Bestel een feestelijke outfit

Niets beter dan je verjaardag vieren in een vrolijke outfit waar je je goed in voelt. Dat doe je tenslotte altijd al voor jezelf, maar nu des te meer. Op Zalando heeft bijvoorbeeld erg feestelijke exemplaren. Ook de Bijenkorf barst van de feestelijke jurken én bezorgt de volgende werkdag al. Kortom: de voorpret kan beginnen.

2. Hang (letterlijk) zelf de slingers op

“Je moet zelf de slingers ophangen” is vast wel eens tegen je gezegd. Toen vond je het wellicht irritant, nu is deze opmerking meer dan toepasselijk. Voor een feestelijk gevoel versier je jouw huis met slingers en ballonnen in alle soorten en maten. Wedden dat je je jarig voelt?

3. Bak een taart

Bakken werkt goed voor je gemoedstoestand, omdat je vol moet focussen op het maken van een taart of cake. Let je een niet op, dan koekt je smeltende boter aan of heb je ineens teveel meel aan het mengsel toegevoegd. Haal naast de standaardingrediënten ook feestelijke taartversiering in huis. Hou je niet van bakken? Bestel dan een taart bij jouw favoriete bakker. Zo support je ook nog eens lokale ondernemingen.

4. Skype de hele dag door

Skype is toch wel de uitvinding van de eeuw, zeker in tijden als deze. Maak een groepsgesprek aan met je beste vriendinnen, laat ze voor je zingen en bel je ouders. Door de hele dag door in contact te zijn met mensen die je feliciteren voel je je een stuk jariger en bovendien minder alleen.

5. Maak een playlist waar je instant vrolijk van wordt

Bij het maken van deze playlist start de voorpret ook al eerder. En het leuke is: je hoeft qua nummers met nie-mand rekening te houden. Er komt toch niemand op je verjaardag die een andere muzieksmaak heeft dan jijzelf. Kortom: voeg die hitjes van Sean Paul, Mariah Carey en Abba met een gerust hart toe. Dat wordt meezingen.

6. Bestel je favoriete avondeten

Vandaag is de dag dat er ook wel iemand anders voor je mag zorgen. Dat kan in de vorm van een afhaalmaaltijd. Je kan natuurlijk naar de vertrouwde McDonald’s grijpen, maar wist je dat veel restaurants die gedwongen gesloten zijn nu maaltijden bezorgen? Bekijk op Support Your Locals welke restaurants in de buurt dit doen. Dat wordt een feestelijke afsluiter van jouw dag.

Ken je iemand die jarig is?

Ben jij niet zelf jarig, maar ken je iemand die jarig is? Op een dag als deze is het leuk om die persoon net een extra hart onder de riem te steken. Op verschillende websites kan je bloemen, zelfgemaakte kaarten en flessen wijn laten bezorgen. Ook leuk: gewoon een cadeautje op de Bijenkorf bestellen en dat op het adres van de jarige laten bezorgen.

Lees ook: Opruimen als een pro: 6 x tips voor het gestructureerd opruimen van je huis